Goedemiddag deze zonnige zondag! Tijd om jullie weer op de hoogte te brengen van wat er bij ons allemaal op het menu stond de afgelopen week, al hoop ik dat jullie de barbecue aan gaan zetten wanneer dat kan de komende dagen en dus eigenlijk helemaal niet zoveel inspiratie nodig hebben. Want er komen me een partij zonnestralen en hoge temperaturen op ons af, lekker naar buiten dus. En daar horen zomerse maaltijden bij. Hoeft overigens niet natuurlijk, die barbecue, want de zomer op je bord kan ook prima met lichte, frisse maaltijden en die aten wij de afgelopen week ook. Nét als een hele fijne, altijd goede afhaalmaaltijd. En verder was het weer tijd voor een borrelavond mét hapjes en gisteren sloten we de week af met een lekkere pasta zoals wel vaker op de zaterdagavond. Lees mee!

Zondag

Heeeeeeeeeeeerlijk. Eens in de zoveel tijd halen we friet bij de frietboer bij ons om de hoek. Thuis aten we het vroeger iedere vrijdag, en dan bakten mijn ouders het zelf. Ik at er dan altijd een kroket bij maar sinds ik zelf kook (en da’s al heel wat jaartjes ;-)), halen we het maar af en toe. Niet eens bewust. En die kroket is gone. Maar wat een genot toch altijd weer hè, dat bakkie friet met mayo en satésaus en een frikandel speciaal. M’n vaste recept.

Maandag

Ik wilde graag weer eens een wat lichtere maaltijd eten (voor het trainen ook) want dat was al even geleden. Ik maakte bulgur met o.a. heel veel gegrilde groenten (aubergine, courgette, paprika’s etc.) en feta. Erbij een stukje focaccia met olijven die ik zondag maakte.

Dinsdag

Over zomerse gerechten gesproken; spaghetti gemaakt van courgette, en die bakte ik niet waardoor het koud bleef en een beetje knapperig. Gemengd met een lekkere pesto, gebakken tomaatjes (wel warm dus) en wat rucola. Flinke vuller, goed idee vond ik zelf!

Woensdag

Weer een licht en fris gerecht; een salade op basis van geraspte courgette en rode kool. Met nog een heleboel er doorheen. Het recept staat hier.

Donderdag

Ik haalde een paar weken terug een lading curry’s en omdat ik nog wat bijpassende groenten in huis had, maakte ik donderdagavond de groene curry met kousenband en bloemkool. Erbij pandanrijst.

Vrijdag

Ik maakte dit vegetarische gerecht vrijdag voor OMF en dat is heel goed gelukt. Wel voor een tweede keer moet ik zeggen want ik was over de eerste versie absoluut niet tevreden. Ik at hier een beetje van…

…en later op de avond at ik wat van deze lekkere hapjes. Met vriendin + glas wijn.

Zaterdag

Ik had nog 1 aubergine liggen en bedacht me dat ik al een tijdje geen Pasta alla Norma had gemaakt, dus dat wilde ik gisteravond maken. Met een zelfgemaakte tomatensaus, een beetje rucola en Parmezaan.

Vandaag gaat bij ons de barbecue aan, en voor de rest van de week heb ik al wel een halve planning maar ben ik nog niet rond. Gaan we regelen.

Fijne zondag!

Over de auteur

33 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.