Anderhalve week geleden zaten Tobias en ik nog in Jordanië en voor dat je het weet heb je er alweer een werkweek op zitten. De tijd vliegt voorbij. En zo hebben we dus ook alweer een week thuis gegeten, en zelf gekookt. En ik moet zeggen dat het door de drukke week die we gelijk indoken, soms wel even gemakkelijk is geweest. Zo kookte ik namelijk twee keer voor twee dagen. Ideaal natuurlijk maar dat doe ik eigenlijk niet vaker dan één keer per week, als ik het al doe. Maar het kwam zo uit, en dat was eigenlijk wel lekker. Verder waren het behoorlijk zomerse maaltijden, voornamelijk salades. En gisteren sloot ik de week af met een gezellige barbecue in het park.

Zondag

Hier had ik zondag heel veel zin in, een lekkere zelfgemaakte en vooral goedgevulde salade. Ik stopte er rucola, cherrytomaatjes, komkommer, salami en Parmezaan in. Afgemaakt met een truffelmayo-dressing.

Maandag

Het was natuurlijk tweede Pinksterdag maandag en dat betekende een extra dagje vrij. We hadden eigenlijk al wat op de planning staan maar omdat die plannen gecanceld werden, besloot ik wat voor OMF te maken. Deze twee salades komen dus binnenkort online te staan.

Dinsdag & Woensdag

Volgens mijn eetplanning zou ik op dinsdag en woensdag twee verschillende salades eten, maar op basis van bulgur. Echter realiseerde ik me dat het veel handiger was om gewoon 1 grote salade te maken zodat ik direct voor twee dagen gekookt had omdat ik woensdag geen tijd zou hebben om te koken. Bulgur dus, met spinaziepesto, parmezaan, tomaatjes, veldsla en wat citroen 0lijfolie.

Donderdag & Vrijdag

Hier nog een OMF maaltijd. Een basis van bloemkoolcouscous en verder heel goed gevuld!

Zaterdag

Gisteren vierden vrienden hun verjaardag in het park, aan de overkant van de IJssel in Deventer (de Worp). Super gezellig.  Ze zorgen zelf altijd voor wat vlees en drinken maar iedereen neemt zelf ook wat mee. En er was zó veel, die drie kipspiesjes en zes worstjes had ik wel thuis kunnen laten. Gelukkig had ik ook wat zoets meegenomen en dat is allemaal opgegaan.

Vandaag probeer ik nog wat voor OMF te maken dus dat wordt waarschijnlijk ons avondeten. Aangezien onze keuken er over een week uitgesloopt gaat worden en ik volgend weekend in Ierland zit voor een persreis voor OMF, hou ik het de komende weken bij artikelen voor OMF uitschrijven i.p.v. koken.

Fijne zondag!

 

Over de auteur

33 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.