Ik heb momenteel twee weken vakantie want ik ga maandag 5 augustus bij een nieuwe werkgever starten en ik had bij mijn vorige werkgever nog wat vakantiedagen over. Heel fijn, en veel zin om in een nieuwe omgeving en met nieuwe collega’s aan de slag te gaan! Maar nu dus nog even genieten van het niets doen, leuke dingen doen, het práchtige weer (wat een geluk) en uiteraard veel lekker eten. Want die twee weken geven ook de ruimte om met vrienden en vriendinnen af te spreken en zoals het meestal gaat, combineren we dat met eten. Zo sprak ik bijvoorbeeld vrijdag weer eens met Sab af, zonder het een keer over werk te hebben ;-) en ’s avonds sprak ik met een andere vriendin af. Beide keren kwamen er flinke planken met lekkers op tafel. Voor de rest van de week is het nogal een mix geweest van gezondere maaltijden, een makkelijk kliekje en heerlijke spaghetti die ik voor OMF maakte. Van alles wat dus eigenlijk.

Zondag

Ik maakte voor ons een pokébowl, een favoriet hier in huis. Met o.a. sojabonen, radijsjes, komkommer, chilisaus, sesamolie en gebakken uitjes.

Maandag

Ik bakte twee witte visfilets en maakte daar een citroen/dillesausje bij. Met een salade eronder.

Dinsdag

Deze stond al erg lang op mijn eetplanning maar het kwam er steeds niet van, risotto met paddenstoelen en parmezaan. Zó lekker!

Woensdag

Ik was woensdag een dagje in Amsterdam en had eigenlijk bedacht op de terugweg ergens een pokébowl te scoren. Helaas kwam ik alleen maar een patatzaak en een broodzaak tegen, twee dingen waar ik helemaal geen zin in had. Dan maar even de AH to go in voor een salade.

Donderdag

Met het warme weer kun je maar één ding doen natuurlijk; het strand opzoeken. We reden naar Wijk aan Zee, met een volle koelbox en bleven tot in de avond daar hangen. Ik had deze couscoussalade eigenlijk voor de lunch gemaakt maar we aten er uiteindelijk ’s avonds pas van. Vrij simpel hoor, met courgette en witte kaas, olijfolie, citroenrasp- en sap en peper en zout.

Vrijdag

Door het warme weer had ik al een paar dagen minder honger en zo ook vrijdag. We bestelden daarom enkel deze borrelplank en een paar risottoballen erbij. Was meer dan genoeg!

Zaterdag

Het recept hiervan gaat nog online komen maar deze simpele spaghetti was heel erg lekker.

Voor vandaag heb ik nog niet helemaal duidelijk wat het gaat worden. Voor de rest van de week ook eigenlijk nog niet. Nu ik vakantie heb laat ik die eetplanning helemaal los merk ik. Beetje onhandig wel maar ach, met die vrije tijd loopt alles wel los.

Fijne zondag!

 

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.