Ik had de afgelopen week sterke de behoefte om eens flink wat groenten naar binnen te werken. Met een paar rommelige en drukke weken achter de rug probeer ik de balans weer een beetje terug te vinden. Sowieso weer even wat lichtere maaltijden maar vooral ook meer groenten. Éigenlijk eten we deze namelijk te weinig, en dat terwijl ik weet dat het goed is om daar juist veel van te eten. Daarbij kies ik meestal ook voor de groenten die ik ken, of die ik het lekkerst vind. Maar soms moet je even buiten je comfortzone stappen om nieuwe dingen te ontdekken. Niet perse nieuwe groenten maar nieuwe smaakcombinaties. En in plaats van 1 of twee soorten groen, misschien wel drie of vier soorten in een maaltijd verwerken. Met dat idee startte ik deze week de planning van mijn eetoverzicht en zodoende stonden er veel groene bordjes op de planning. Dus het begin was goed, de donderdag was gewoon een goddelijk diner samen met Sab (balans hè, balans) en ik schrijf dit artikel momenteel vanuit de Ardennen, dus hier heb ik de laatste dagen wat makkelijkere dingen in elkaar geflanst. Al begon dat trouwens helemaal niet zo makkelijk… Lees mee!

Zondag

Even op bezoek gaan bij vrienden die ook heel erg van lekker eten houden betekent vrijwel altijd; uit eten :-) Deze keer bij een Indiaas restaurant in Apeldoorn en dat was heer-lijk. Ik hou van curry’s en naanbrood en alles wat daarbij hoort dus een bordje vol geluk hier.

Maandag

Even op de gezonde tour. Ik had nog 2 courgettes en bedacht me dat ik daar wel eens courgetti van zou kunnen maken, en dan met wat Thaise smaken zoals een peper, gember, knoflook, limoen.. Ik heb alleen geen spirelli en courgette in stukjes gehakt was toch een stuk makkelijker. Dus het werd wel de Thaise smaak, maar in een iets andere vorm. Met paprika, kip, geroosterde cashewnoten en een bosuitje.

Dinsdag

Een bordje vol met zilvervliesrijst, tonijn, groene paprika, bimi, avocado, sesam en een beetje mayo losgeklopt met sesamolie.

Woensdag

Losgeroerde bulgur/quinoa met doperwtjes, aspergepunten, haricots verts, witte kaas en een beetje mosterd.

Donderdag

Sab en ik waren uitgenodigd bij Myagi & Jones. Een Aziatisch streetfood vlakbij het station van Utrecht. Niet in het centrum maar aan de andere kant. Ze zijn net 2 maanden open maar het zit er bijna iedere avond hartstikke vol. Wij waren er al rond een uur of 5 en het restaurant was nog helemaal leeg, zelfs de Beer&Beats moest nog beginnen – de borrel die ze iedere donderdagmiddag houden, want zoals we hebben vernomen is de donderdagmiddag is de nieuwe vrijdagmiddag. Rond een uur of 8 verlieten we inderdaad een ramvolle Myagi&Jones. En wat is het een gezellige, smaakvol ingerichte tent. Met open keuken (uiteraard zaten wij er direct naast) waar alle rust heerst en waar de lekkerste gerechtjes gemaakt worden. Wij aten 3 gangen, per gang 2 gerechtjes per persoon. Dat kwam neer op 12 gerechtjes (ja, ook onze buiken zaten rámvol) en daarna nog een goddelijk dessert, konden we uiteraard niet overslaan.

Dit aten we:

  • Peking eend crêpes met bosui, komkommer en hoisin
  • 2x sushi, één keer met vlees, één keer met vis
  • Bao burger met buikspek en komkommer
  • Pork Belly met barbecuesaus
  • Gegrilde zalm teriyaki met sesam
  • Chicken Karaage met gember, truffelolie en sojasaus
  • Gyoza met kip, peper, rijstazijn en sesam
  • Coquilles met glasnoedels, sojasaus en knoflook
  • Carpaccio rol van ossenhaas met rucola, truffelmayonaise en pijnboompitjes
  • Picanha met peterselie en knoflook
  • Crispy Pork met kruidenmix en pinda
  • Dessert: Lemonicious: lemon curd, citroenijs, amaretti en mascarpone (favoriet!), en de Chocoreo: chocolademousse met karamel, oreo ijs en Oreo’s

Vrijdag

Gearriveerd in de Ardennen! Lekker een paar dagen vrij weinig doen met manlief samen. Ik had bedacht om falafel te maken (inderdaad, onze blender nam ik mee). Aangezien ik te weinig bloem had meegenomen werd dit nog een aardige klus. De falafelmassa was nog steeds te nat dus met witte bolletjes die ik had meegenomen heb ik de boel wat droger gemaakt. En dat lukte. Tobias at de falafel met een broodje en mayo, ik maakte er een salade van, met gemende sla, munt, tomaat, komkommer en geroosterde kikkererwten (ik probeerde het eens in een pan, maar in de oven gaat het toch beter).

Zaterdag

Gisteren maakte ik guacamole, tomatensalsa en gebakken kip. Met nog een beetje sla want ik nogal een grote zak meegenomen van de supermarkt. Simpel maar zo lekker. Perfect om te maken ook als je in een huisje zit waar je niet alle eigen apparatuur en kookbenodigdheden bij de hand hebt.

En nu is het tijd om hier in een kajak te stappen. Fijne zondag!

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.