Week 34 alweer. De zomer komt een beetje tot zijn eind geloof ik. De afgelopen week was minder warm dan we inmiddels gewend zijn in tropisch Nederland en heel eerlijk, ik vind dit ook wel lekker. Weer een beetje lucht door je huis heen, zelf niet overal aan vastplakken en weer eens andere items uit je kledingkast kunnen trekken. Maar goed, waar hebben we het over. Zo’n lange mooie zomer was heer-lijk.
Wat het avondeten betreft blijf ik het hele jaar door fan van de zomer op mijn bord. Vaak lichte maaltijden en vaak salades. Met een uitschieter afgelopen dinsdag; ik had zin in risotto. Verder probeerde ik hier en daar wat uit, at ik vrijdagavond in de trein en gisteren deden we makkelijker dan makkelijk na een bezoekje aan onze buren; de toko.

Zondag

Ik kwam zondag rond etenstijd thuis van een weekend in Valkenburg. En ik had trek. Maar geen idee wat ik moest gaan maken. Tobias was nog op Lowlands dus ik moest iets voor mezelf maken. Het werd uiteindelijk (ik heb lang na moeten denken over waar ik nou zin in had) een caesar salade. Maar een meer vullende versie met rijst als basis.

Maandag

Ik vond dit heel lekker; een Griekse rijstsalade maakte ik. Met knoflookkwark door de rijst heen, met feta, komkommer, tomaatjes en olijven. Het kan nog uitgebreider met kippendijen bijvoorbeeld, maar dit was goed vooraf aan een training.

Dinsdag

Geen training op de planning, zin in risotto = risotto. Ik maakte citroenrisotto met basilicum en pecorino.

 

Woensdag

Ik had bedacht dat dit wel eens heel lekker kon zijn; tomaten gevuld met currygehakt. En ja, dit was heel erg lekker. Met een beetje groene salade erbij. Voor de sier. Want enkel 4 van die tomaten was ook goed geweest ;-)

Donderdag

Deze torentjes maak ik wel vaker de laatste tijd, zijn redelijk favoriet geworden. Zoete aardappel als basis, daarna een lekkere tomatensaus afgewisseld met plakken aubergine. Bovenop mozzarella.

Vrijdag

Ik was in Rotterdam vrijdag en zou rond etenstijd in de trein stappen. Een reis van 2 uur dus wat lekkers voor onderweg vond ik een uitstekend plan. Eerst haalde ik bij de cookie dough bar een bak cookie dough met, komtie; lemon curd, bastogne, blauwe bessen en meringue. Daarna bij de poké bar die daar vlakbij zit een poké bowl. Heerlijk dit. Overigens in etappes gegeten hoor, was natuurlijk veel te veel.

Zaterdag

Gisteren deden we even heel makkelijk. We haalden ’s middags al wat lekkere snacks bij de toko om de hoek en ’s avonds maakten we dim sum met wat hoysin saus.

Voor vandaag staat er een barbecue op de planning maar of die doorgaat is nog even de vraag geloof ik. Voor de rest van de week ga ik het nog even verzinnen.

Fijne zondag!

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

één antwoord

  1. Rachel

    Oké ik moet dit dus echt niet om (23:34) gaan bekijken want ik krijg momenteel spontaan trek ervan haha.. het ziet er allemaal echt heerlijk uit! Die risotto en die salade (als 2e van boven) zien er echt heel smakelijk uit (net zoals de rest maar die trekken mij gewoon het meest). fijne week verder!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.