Ik weet niet hoe het bij jullie momenteel is, maar bij ons komt de regen met bakken uit de hemel vallen. Totáál het tegenovergestelde van vorige week zondag, toen het ineens nog even 26 graden werd. Wij besloten dan ook een hapje buiten de deur te gaan eten en van het mooie weer te genieten. Want op het terras zitten kon nog prima zo laat op de avond, heel fijn! Donker werd het al wel weer vroeger maar ach. De rest van de week was er niets van een terras bij. Hele gewone, simpele maaltijden aten we constateerde ik net toen ik mijn foto’s inlaadde. Ik maakte zelfs een bordje met sperziebonen en gebakken aardappelschijfjes. De laatste keer dat we zoiets aten is heel, heel lang geleden… Maar soms moet die koelkast gewoon weer even leeg en als je dat ziet liggen, dan is de keuze snel gemaakt. Zeker als je weinig tijd hebt. Goed, hopelijk hebben jullie wat aan mijn overzicht!

Zondag

Zoals gezegd; een hapje buiten de deur. We spraken af met een vriend van ons in Apeldoorn. Daar aten we in het best wel donker (niet eens kaarslicht, dus Tobias scheen even bij) carpaccio en daarna at ik een salade met ossenhaaspuntjes en gamba’s.

Maandag

Een snelle hap die wij allebei erg graag eten. Couscous met witte kaas, zoete puntpaprika, komkommer, citroenrasp- en sap, olijfolie en peper en zout. Met nog een slavinkje.

Dinsdag

De sperziebonen met gebakken aardappeltjes en satésaus. Simpeler kan het niet. Stiekem wel lekker haha.

Woensdag

Tobias kookte woensdag en dat was heel fijn gezien de korte tijd die ik had om te eten. Zoete aardappelsalade met o.a. bacon, makreel en spinazie.

Donderdag

Ik had eigenlijk bedacht dat ik zou koken als ik die avond weer thuis zou zijn. Ik moest nog weg namelijk. Maar toen ik eraan dacht hoe snel je eigenlijk een curry op tafel zet, heb ik toch maar even de pannen op het fornuis gezet en had ik binnen een kwartier dit bordje op tafel getoverd. Niet bijzonder want een curry kán beter, wel smaakvol en prima voor een doordeweekse dag! – het kan niet altijd feest zijn.

Vrijdag

Vrijdag was het wel feest. Ik at met een vriendin bij Myagi & Jones in Utrecht. Supergezellig dat restaurant. En het eten is ook lekker. Al moet ik wel zeggen dat ik er in mijn beleving lekkerder heb gegeten.

Zaterdag

Dit was veel te veel voor me dus dat heb ik zeker niet allemaal opgegeten. Lekker was het wel; de spiesen maakte ik voor OMF.  Dus die mochten op. En daar bakten we wat groenten bij op.

Simpel was het keyword wel, de afgelopen week. Eens zien hoe wat we de komende week gaan eten en of het wat minder simpel kan ;-)

Fijne zondag!

 

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

3 reacties

  1. Evelien

    In welk restaurant heb je zondag gegeten want dat staat er niet bij terwijl het er vrijdag wel bij staat.
    Het zou wel niet zo zijn maar dan denk je toch al gauw dat het gesponsord is?

    Beantwoorden
    • Vivian

      Haha was het maar zo’n feest! Niet gesponsord dus ;-) Ik weet de naam van het restaurant van zondag niet meer, in Apeldoorn ken ik het minder goed dan in Deventer.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.