Ons avondeten van de maandag, dinsdag en woensdag was helemaal volgens planning en georganiseerd. Boodschappen had ik nog of haalde ik in huis en de gerechten waren ook wel een tikje gezond/verantwoord te noemen. Echter waren alle andere dagen totaal níet volgens planning. Sterker nog; ik heb twee dagen achter elkaar maar even snel iets uit onze voorraadkast getrokken omdat ik wel iets moest eten en tijd om wat te maken had ik niet. Die dagen zitten er wel eens tussen maar het komt niet vaak voor. Gelukkig heb ik gisteravond de week afgesloten met een lekkere lasagne en pasta. Niet zelf gemaakt overigens maar door vriendinnen want as we speak zit ik nog in Lauwersoog. Samen met 6 vriendinnen ons jaarlijkse weekendje weg.

Goed, dit aten we de afgelopen week!

Zondag

Tobias had zin in borrelhapjes of iets wat daarop lijkt als avondeten. Ik ging die dag nog even aan de slag voor OMF en drie keer raden wat er bij mij op de planning stond; borrelhapjes. Lekker makkelijk dus. Ik maakte een salade die we op toast deden, we hadden nog brie en ik maakte een volle schaal heerlijke nacho’s. Recepten komen later online :-)

Maandag

We proberen er rekening mee te houden dat we alles opmaken wat in onze koelkast ligt en niet teveel weg te gooien. Zo maakte ik op basis daarvan deze zoete aardappelfriet en gegrilde tomaten uit de oven. Van allebei hadden we nog erg veel dus dat mocht als eerste op.

Dinsdag

En nog steeds hadden we veel lefrovers. Ik had bedacht dat dat wel in een quiche kon en dat was inderdaad een goed idee. Ik heb er 1 punt van op, Tobias de rest haha.

Woensdag

Ik had dit eigenlijk anders bedacht; een wrap met paprika en chorizo. Maar ik bleek helemaal geen wraps meer in huis te hebben dus ik moest nog snel even naar de Dirk van den Broek bij ons om de hoek. En toen zag ik dus ook kippendijen. En kruiden. Dus dat is het geworden; een wrap met een laag kwak, ijsbergsla, paprika en gekruide kip. Lekker makkelijk maar die kruiden hoef ik voorlopig even niet meer. Wat zijn die zakjes toch altijd ongelofelijk zout.

Donderdag

Ik had haast want die avond moest ik meerdere dingen doen. Ik trok dus snel een zak soep uit de kast en warmde deze op. Ideaal en het was meer dan genoeg.

Vrijdag

Ik had vrijdag de hele dag een strakke planning en ik was in die planning even vergeten mee te nemen dat ik ook nog moest eten. Toen ik dus om kwart voor 6 thuis was heb ik snel een boterham gesmeerd en een zakje noodles opengetrokken. Culinair hoogstandje wel.

Zaterdag

Tijdens onze jaarlijkse weekendjes weg koken we altijd zelf en deze keer stond er lasagne op het menu. En daarbij nog twee pasta’s. Behoorlijke vullers en tegelijkertijd een perfecte bodem voor de wijntjes die nog komen gingen. Afgesloten trouwens met een old skool Mona toetje.

Voor vandaag weet ik het nog niet. En voor de rest van de week ook nog niet. Vanavond thuis eerst maar eens kijken wat we nog hebben en dan een planning maken. Als ik daar nog zin in heb… ;-)

Fijne zondag!

 

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.