Ons avondeten van de afgelopen week is behoorlijk divers. De week begon met een paar keer pasta, een keer risotto, een makkelijke pizza uit de pan en eindigde behoorlijk Aziatisch. Behoorlijk goed ook want gisteravond aten we met vrienden bij BaiYok in Zwolle. Als je daar nog nooit geweest bent; reserveer er maar gewoon alvast want het is heer-lijk. Verder heb ik met een vriendin een avond geborreld en daar aten we wat hapjes bij en ik heb vrijdagavond voor 8 vriendinnen gekookt. De tafel stond vol met bao’s, pulled pork, zoete aardappel en meer. Wederom Aziatisch inderdaad. Toch wel 1 van mijn favoriete keukens…

Zondag

Ik geloof dat dit nog een restje risotto was. Zonde om weg te doen en heel lekker met nog een klont boter erdoor. Prima en lekker makkelijk.

Maandag

Ik ben gek op pasta en haalde weer eens verse bij de supermarkt. Samen met wat champignons, spinazie en verse pesto.

Dinsdag

Wederom lekker makkelijk; pizza uit de pan. Ik maak dit best vaak maar ze zijn bijna altijd anders. Je kunt namelijk heel makkelijk wisselen van topping; gewoon wat je in huis hebt en wat lekker is bij elkaar. Deze keer met tomaat, paprika, spinazie en tonijn.

Woensdag

Pasta! Old skool met tomaat, aubergine en lekkere kruiden. En zoals je ziet allerlei soorten pasta door elkaar. Ik mik gewoon alle restjes in 1 pot.

Donderdag

Ik at met een vriendin bij Martin’s in Apeldoorn deze lekkere truffelfrietjes, kaasstengels en brood met dips.

Vrijdag

Ik stond vrijdag de hele middag in de keuken om te koken voor 8 vriendinnen. Ik maakte soep, bao’s met pulled pork en komkommer (en bbq saus), zoete aardappel in honing, gember en sesam, champignons in sojasaus met basilicum/knoflook olie en een salade van komkommer en wortel met chilisaus en sesamolie.

Dit dus ongeveer.

Zaterdag

Gisteren aten we dus met vrienden bij BaiYok in Zwolle en dat was echt ongelofelijk lekker. We bestelden zoals altijd gewoon wat dingen van de kaart die ons lekker leken en daar aten we met zijn allen van.

Voor vandaag heb ik nog niks op de planning maar onze koelkast ligt zo vol, daar moet vast wat mee gemaakt kunnen worden. Voor de rest van de week geldt dat denk ik ook, eerst even de boel opmaken.

Fijne zondag!

Over de auteur

33 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

één antwoord

  1. Linda

    Lekker! Welke risottorijst gebruik je? Die van die Lidl wordt heel papperig, en als ik hem korter “kook” veel te hard.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.