Mijn hemel wat was dit een verschrikkelijke eetweek. Vanwege het (enorme!) tijdgebrek kiezen we keer op keer voor makkelijk eten, eten dat we niet zoveel tijd kost om te halen en snel op te eten is zodat we ook snel weer verder kunnen met waar we mee bezig waren. Hoewel het voornemen er iedere keer weer is om te koken en thuis te eten, komt het er steeds gewoon niet van. Wanneer je net lekker bezig bent en vooruitgang boekt met bijvoorbeeld het leggen van de vloer, ga je er niet even twee uur tussenuit om te eten. En dus was deze week ongezond, zeer ongezond. Nu we met de grootste dingen in het huis nagenoeg klaar zijn, het verven is afgerond en de vloer ligt erin, hoop ik dat we weer iets meer aan fatsoenlijk eten en tijd om te koken toekomen. Voor nu neem ik je gewoon mee naar de afgelopen eetweek in Wat stond er op tafel. Met de ogen dicht, dat dan weer wel.

Zondag
Helemaal vergeten een foto te nemen, oops! Maar we aten McDonald’s… KUCHT, ik geef Tim de schuld hiervan. En ik was een makkelijk slachtoffer na een volle dag (08.00 – 18.00 uur) klussen.

clubsandwichMaandag
Na het werk ging ik direct naar het nieuwe huis om weer het een en ander te verven. Omdat Tim zelf tot 17.00 uur werkte en het geen zin meer had om daarna nog naar het huis te gaan, zorgde hij ervoor dat het eten klaarstond op het moment dat ik thuis kwam. Hij maakte een waanzinnige clubsandwich. En goed nieuws: hij is bereid om het recept met jullie te delen, dus die komt binnenkort online!

salade met kippendijenDinsdag
Dinsdag was eigenlijk precies zo’n dag als maandag: ik werkte en ging naar het nieuwe huis en Tim zorgde ervoor dat het eten klaarstond toen ik thuis kwam. Dit keer was het een salade met onder andere kippendijen. Lekker! Wist je trouwens dat kippendijen op de markt veel goedkoper zijn dan in de supermarkt? Voor 200 gram kippendijen betaalde ik op de markt €2,50 geloof ik, terwijl ik het dubbele in de supermarkt moet betalen. Beter!

Marokkaanse kip met bulgurWoensdag
Ik miste het koken en het werken aan OMF dus woensdag ging ik uit het werk gewoon naar huis. Eindelijk stond ik weer in de keuken en dus aten we weer ‘normaal’. Ik maakte Marokkaanse kip met Bulgur, zo lekker! Ik sta er iedere keer weer van te kijken hoe bomvol smaak buitenlandse gerechten zitten en hoe plat de Hollandse gerechten eigenlijk zijn wanneer je het vergelijkt. Het recept komt binnenkort voorbij op OMF.

ikeaDonderdag
Op donderdag was ik de hele dag in het huis te vinden, van 07.30 uur tot 17.00 uur. Daarna ging ik naar huis om Tim op te pikken die net uit zijn werk kwam zodat we daarna direct naar Ikea konden om wat kleine dingen te halen. Verlichting en wat ander noodzakelijk grut. Omdat de Ikea voor ons niet naast de deur ligt aten we daar zodat we direct weg konden vanuit huis. Voor het eerst in mijn leven at ik ‘dé’ Zweedse balletjes. Meh, niet voor herhaling vatbaar. Die kun je zelf toch veel lekkerder maken!

Vrijdag
Vrijdagmiddag begonnen we met het leggen van de vloer, mijn ouders kwamen (weer) helpen. Omdat we lekker op gang waren besloten we door te gaan tot het niet meer kon, voor Tim en ik was dat tot 21.30 uur, mijn ouders bleven een hapje eten en gingen tegen half zeven weer weg. Ik haalde Tim op uit zijn werk, we haalden een patatje en gingen direct weer door naar het huis waar we met z’n vieren aten. Ik ben wel vergeten een foto te maken, sorry!

italiaanZaterdag
Gisteren stond er een etentje met mijn lieve collega’s op de planning. We aten bij een Italiaan in Deventer. De kwaliteit was wel ok, beetje meh – waarom verwijdert toch niemand de darmkanaaltjes uit de garnalen?!! Ik nam een pizza met onder andere garnalen en salami. Kreeg hem alleen niet helemaal op, wat een joekel!

Poeh, laat het ritme maar snel weer terugkomen. Werken, OMF’en, lekker koken en eten. Ik begin het nu wel te missen!

Fijne zondag iedereen!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

14 reacties

 1. Anniek

  Ah, het ziet er heerlijk uit allemaal! Die clubsandwich ziet er echt goed uit, lekker dik belegd, daar houd ik van :) Ik ben ook nog van plan om binnenkort die superhealthy bulgursalade met halloumi van je te maken, die lijkt me ook zo lekker! En ik heb nog nooit bulgur en halloumi gegeten, dus ik ben er erg benieuwd naar!

  Beantwoorden
 2. Brenda

  Wát een week zeg, ik kan me voorstellen dat je dan niet aan normaal eten toe komt. Gelukkig zit het meeste werk er bijna op. Dan kun je weer normaal eten, maar dan wel normaal eten dat bereid is in je nieuwe keuken! Zet hem op :)

  Beantwoorden
 3. Hester

  Als zoveel ongezond eten geen keuze is is het gelijk een stuk minder lekker helaas! Maar ach, met al dat klussen erbij kan het gelukkig iets minder kwaad. Heftige week volgens mij, veel succes weer voor de komende!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.