Wat betreft de eetplanning ging het afgelopen week heel goed. Althans, vijf van de zeven dagen dan. Vrijdag en zaterdag ging het allemaal compleet anders dan gepland. Uren overwerken en een gepland etentje dat toch niet doorging gooide roet in het eten (ha, treffend) en dus moesten we halsoverkop een alternatief gaan zoeken. Ach ja, zo gaat dat soms en af en toe heb je het gewoon niet in de hand. Het makkelijkste om te doen is gewoon om je erbij neer te leggen. We aten in ieder geval wel lekker afgelopen week en daar ben ik blij mee. Het is alweer zondagmiddag en dus laat ik je in Wat stond er op tafel weer zien wat we aten!

Zondag

hapjesdiner

Vorige week zondag aten we niet alleen maar met zijn zessen! Ken, Annemie, Nanda en Lotte kwamen over de vloer want mijn item van Life 4 You werd uitgezonden – zoveel reacties op gekregen, thaaanks! – en de meiden figureerden in het item. Wel zo gezellig om het met zijn allen te bekijken dus ;) Er stond genoeg lekkers op tafel: homemade Flammkuchen, Empanadas van Nanda, kippenvleugeltjes, Bugles, brood met verschillende dips en smeerseltjes, Caprese salade, borrelsnacks.. We aten gewoon met het bord op schoot en iedereen kon pakken waar hij/zij zin in had. Het was super gezellig!

Maandag

Foe yong Hai

Na het uitgebreide eten van zondag mocht het maandag wel lekker simpel. Ik maakte Foe Yong Hai en besloot de rijst achterwege te laten, dat kan prima met zo’n mega omelet. Ik deed er prei, champignons, paprika en kipfilet in deze keer.

Dinsdag

Zoete aardappelfrittata

Qua vorm lijkt het eten van dinsdag ontzettend veel op dat van maandag, maar schijnt bedriegt. Dinsdag aten we Zoete Aardappelfrittata met geroosterde paprika en een homemade rundervink. Van beide gerechtjes komt het recept binnenkort nog online. Er had wat mij betreft nog een groene salade bij gemogen, maar dat is er eentje om te onthouden voor de volgende keer. Gelukkig zat er genoeg groente in de frittata.

Woensdag

Kedgeree

Nadat het maanden op mijn lijstje had gestaan om te maken, maakte ik woensdag dan eindelijk Kedgeree alhoewel ik het alsnog op mijn manier deed. Ik vond het erg lekker, deze gekruide rijst met gerookte makreel! Echt een typisch snel doordeweeks maaltje en daar houd ik van. Recept volgt!

Donderdag

Buffalo Chicken Salade

Ik moest even moed verzamelen en gelukkig wilde Tim helpen met het snijden van alles maar uiteindelijk stond er dan een Buffalo Chickensalade op tafel. Ik moet nog een beetje puzzelen met de Buffalo marinade dus het recept laat nog wel even op zich wachten. Het was een lange en drukke dag donderdag en Tim werkte over, dus we aten pas laat. Zo’n maaltijdsalade is dan prima vind ik.

Vrijdag

McDonald's

En toen ging het aaaallemaal mis. Vrijdag was voor mij een lange dag, maar voor Tim nog véél langer. Half zes thuis zijn werd half zeven, werd acht uur en uiteindelijk half tien en tja, je begrijpt dat ik toen ook geen zin meer had om te koken. Ik had eerder kunnen eten maar omdat het zo onzeker zou zijn wanneer Tim thuis zou zijn had ik het ook lullig gevonden als ik net mijn eten op had gehad en hij zou binnen komen wandelen. Lekker gezellig. Uiteindelijk reed hij na het werk maar door de McDrive en aten we pas om 21.30 uur ons avondeten, lol.

Zaterdag

Pasta

De planning was om gisteren uit eten te gaan maar helaas was er geen plek meer in het restaurant waar we heen wilden gaan. We konden een aantal dingen doen: ergens anders uit eten gaan, iets laten bezorgen of zelf nog koken. Alle drie de dingen zagen we niet zo zitten om eerlijk te zijn, maar uiteindelijk toverden we samen nog snel een simpele pasta op tafel: spaghetti met chorizo, knoflook, ui en chili-olie. Van een recept dat ik afgelopen week maakte had ik nog wat strooikaas (normaal nooit in huis) en aangezien ik dol ben op gesmolten kaas door de pasta, mikte ik dat er overheen. Lekker fout! ;)

Voor aankomende week heb ik nog geen eetplanning gemaakt, het is ook allemaal nog een beetje onzeker. Woensdag en zaterdag eten we sowieso al niet thuis en morgen is het even kijken hoe het loopt. Ik heb vrij laat nog een afspraak in Amsterdam en naar alle waarschijnlijkheid kom ik wel in de file te staan en ben ik laat thuis. We moeten maar even iets makkelijks plannen dus. En verder zien we het wel, ik ga er eens over nadenken vandaag. Mochten jullie nog suggesties/ideeën hebben, let me know!

Fijne zondag!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

4 reacties

 1. Luna

  Heerlijk veel inspiratie opgedaan voor deze week. vooral die fong Yong Hai! Ben sowieso altijd wel weg van eiergerechten, je kan er zoveel mee doen en het zo goed combineren.
  Wat is Mac Donalds toch ook af en toe lekker hé. :)

  Beantwoorden
 2. Simone

  Ondanks dat er 2 dagen ‘mis’ gingen ziet het er allemaal heerlijk uit. Ik ben erg benieuwd naar het recept voor de frittata. Heb nog een restje zoete aardappelen. De Buffalo chicken salade ziet er wel al lekker uit. Hoop dat je er snel achter bent, zodat ook dit recept online komt!

  Beantwoorden
 3. Ellen

  Ik ken zo goed het gevoel dat ondanks je vanalles wou koken en had gepland het er toch niet van komt. Niet het einde van de wereld gelukkig! :)

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.