Weer een week voorbij en weer een week met lekker eten. Het was een drukke en vermoeiende week met een dagje Amsterdam gevolgd door een feestje, drie dagen werken in het hotel (voor het eerst), een volle dag op de Oosterse Bazaar en daarnaast werken aan OMF. Bomvol kun je het rustig noemen maar gelukkig was er wel tijd om te eten. Weliswaar veel ‘snack’food en weinig gekook, maar lekker was het wel. Wat stond er op tafel in week 21?

Zondag
Geloof het of niet, maar zondag hebben we het avondeten gewoon overgeslagen. De Mr. en ik waren een dagje in Amsterdam en hadden als lunch een puntzak patat gehaald bij Manneken Pis, heerlijke krokante Vlaamse frieten. Toen het eenmaal tijd was voor het diner hadden we totaal geen trek en aangezien we niet veel later naar een verjaardagsfeestje gingen -met taart en hapjes- hebben we maar besloten om het over te slaan.

oostersMaandag
Afgelopen maandag waren Annebeth en ik samen met tal van andere foodbloggers uitgenodigd voor een ‘zintuigensafari’ over de Oosterse Bazaar in Beverwijk. Onder leiding van Pierre Wind gingen we in een razend tempo diverse kraampjes langs en werden onze cadeau gekregen boodschappentassen volgeladen met lekkernijen. Als avondeten hadden we dan ook vers Turks Brood en Naan om te dippen in knoflooksaus en satésaus, Pide met gekruid gehakt en groenten, Turkse Pizza met salade en knoflooksaus en gemarineerde olijven. Zeker geen straf kan ik je vertellen.

subwayDinsdag
Zondag zou ik het al eten, maar toen sloegen we het diner over. Verplaatst naar maandag dan maar, maar ook toen werd de planning op de schop gegooid. Uiteindelijk hebben we het dan dinsdag gegeten: Dé Subway Club, maar dan zelf gemaakt. Ondanks dat we genoodzaakt waren stokbrood te gebruiken en niet dat heerlijk zachte brood van Subway, was de smaak nagenoeg identiek. Lekker!! Binnenkort online in Fastfood Friday!

noedelkoekjesWoensdag
Het is zo leuk om af en toe een beetje te experimenteren met producten, om ze op een andere manier te verwerken dan je wellicht gewend bent. Afgelopen woensdag deed ik dat met noedels. Ik maakte er namelijk noedelkoekjes van! Vergelijk het een beetje met de manier van Rösti maken, maar dan met noedels. Super lekker was het! We aten het met vegetarische chilisticks, zoetzure chilisaus en een beetje ijsbergsla voor het frisse. Het recept voor de noedelkoekjes volgt binnenkort, zeker een aanrader!

pastaDonderdag
Pastaaaa! Eerlijk gezegd had ik tot vlak voor het koken geen idee wat ik ermee zou gaan doen. Ik wilde er tomatensaus bij maken, maar Tim had meer zin in champignonsaus. Uiteindelijk is het schelpjespasta met curryworstjes (geen aanrader hierbij) en kastanjechampignons in champignonsaus geworden. Lekker, maar voor de worstjes had ik toch liever een andere smaak. Gelukkig is pasta altijd goed en smaakte het verder prima.

soepVrijdag
Na vandaag hoef ik voorlopig ook geen brood meer voor het avondeten. We hadden nog een stokbrood liggen en het was mijn idee om hier mosselen bij te eten, maar jemig wat waren die dingen duur. €15,00-€20,00 voor een zelfgekookt maaltje voor twee vind ik toch echt iets teveel van het goede voor een doordeweekse dag. Last-minute oplossing moeten verzinnen in de supermarkt en uiteindelijk kwamen we uit bij een soepje. Mosterdsoep met spekjes, stokbrood en left-over Naan met pittige kipsalade, scharrelei-baconsalade en kruidenboter.

pizzaZaterdag
Doordat het Subway broodje steeds werd verplaatst hebben we deze week onverhoopt twee keer een gerecht voor Fastfood Friday. Tim en ik zijn allebei dol op de Buffalo Chicken pizza van New York Pizza en dus kon het ook niet al te lang op zich laten wachten voordat we deze zouden maken. Gisteren deden we een poging en hierboven zie je het resultaat. Ondanks dat je natuurlijk wel kunt zien dat de pizza homemade is (niet perfect rond) was de smaak echt waanzinnig! De smaak was niet helemaal identiek met die van NYP omdat ik hier en daar een ander product moest gebruiken, maar hij was wel verrukkelijk. Ik ga deze pizza sowieso vaker zelf maken.

Al een paar dagen heb ik zin in het eten dat we deze hele week eten, soms heb je dat. Dan plan je van die gerechten in waar je instant zin in hebt. Deze week is wel erg druk met vanavond een avondje bios, morgen een date, dinsdag/woensdag/donderdag werk met donderdagavond een persevent in Amsterdam -als ik het ga redden-, en vrijdag haal ik mijn ouders vroeg in de ochtend weer op van Schiphol. Genoeg te doen dus en daarom ben ik vandaag lekker een dagje aan het werk in plaats van niksen.

Fijne zondag!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Joyce

    Vind dit altijd zo’n leuk en vermakelijk artikel haha, ik kwijl helemaal weg bij je foto’s! Ik ben benieuwd naar de pizza en noedelkoekjes!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.