Een gekke week was het afgelopen week met de operatie van vriendlief die nagenoeg de hele week domineerde. Gelukkig werd zijn eetlust er niet minder om en kon ik gewoon koken. Met weer een variatie van gezonde en comfort food gerechten was het een interessante week. Ik hou daar wel van, een goede balans in gerechten. Van mij hoeft het niet per se de hele week supergezond te zijn, maar fastfood kan ik daarentegen ook zeker niet iedere dag eten. Afwisseling is key en dat hebben we deze week dan ook gedaan. Wat stond er op tafel in alweer week 3 van het jaar.

old school spaghettiZondag
Ineens had ik enorm veel zin in de ‘old school’ spaghetti zoals ik hem vroeger thuis altijd at. Met gehaktballetjes, ui, champignons en saus uit een pakje. We moesten toch nog even naar de supermarkt en dus namen we zo’n pakje sausmix mee. Eenmaal thuis kwam erachter dat we het gehakt vergeten waren crap! Uiteindelijk werd het bijna de spaghetti van vroeger, maar dan met spekjes in plaats van gehaktballetjes. Toch anders… en minder lekker helaas.

varkensfricasseeMaandag
Maandag stond er een bekend OMF recept op tafel: de Varkensfricassee. Tijdens het maken van de eetplanning keek ik mijn eigen receptenoverzicht door en toen kwam ik dit gerecht tegen. Lekker, daar had ik wel weer eens zin in! Zo gezegd zo gedaan dus.

naanpizzaDinsdag
Afgelopen dinsdag werd Tim ’s middags geopereerd. Gelukkig ging het om een ingreep waarbij hij gewoon weer naar huis mocht diezelfde dag, maar er moest wel wat makkelijks op tafel staan ’s avonds. Iets dat snel klaar te maken was en makkelijk te eten viel. Uiteindelijk werden het Naanpizza’s. Naanbroden belegd met ingrediënten die we maar lekker vonden. Binnenkort ga ik zelf aan de slag met het maken van Naanbrood, naderhand zal ik dan ook het recept voor Naanpizza’s publiceren.

Mexicaans gevulde zoete aardappelWoensdag
Zin in Mexicaans maar niet in slecht Mexicaans. Tijdens het doen van de boodschappen nam ik zoete aardappels mee en die besloot ik te vullen. Eerst de zoete aardappels in de oven, vervolgens nogmaals maar dan met vulling. Heerlijk was het! Van de vulling die ik over had maakte ik nog een eenvoudige salade voor erbij. Het was goed vullend en ziet het er niet enorm vrolijk uit op het bord?

rode kool stamppotDonderdag
Dat niet al het eten er op de foto lekker uit ziet bewijzen stamppotten keer op keer weer. Hoewel de rode kool stamppot op de foto er gruwelijk uit ziet, smaakte hij wel echt goed! We aten er een rundertaartje bij. Eenvoudig, lekker Hollands en zeer smakelijk.

pizza
Vrijdag
Pizzaaaaaa!


nacho'sZaterdag
Comfort food op de zaterdagavond. Tim is helaas nog steeds niet helemaal de oude dus na een dagje op de bank is lekker en makkelijk eten wel welkom. Ik maakte weer eens nacho’s, een van onze favoriete comfort food gerechten. Deze keer maakte ik ze met kip, zwarte bonen, tomatensalsa, jalapeños, frisse ijsbergsla en natuurlijk heel veel kaas. Zo lekker! Uiteraard ging ik er zure room en homemade guacamole bij.

Aankomende week is met drie diensten in het hotel vrij druk. Ik werk er morgen en dinsdag twee ’s avonds dus dat betekent dat ik mijn eigen eten meeneem. Ik ga voor een eenvoudige Pasta Pesto salade en dinsdag ben ik van plan om deze Thaise salade mee te nemen. Salades zijn denk ik echt mijn favoriete meeneemgerechten. Alles bij elkaar in één bakje en het is niet nodig het ’s avonds nog eens op te warmen. Ideaal!

Fijne zondag iedereen!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

8 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.