Op het moment dat jullie dit lezen ben ik de laatste voorbereidingen aan het treffen voor de vakantie want over een paar uur zitten we in de auto richting Spanje. Weken, wat? maanden, hebben we er naar uitgekeken en vandaag is het dan eindelijk zover, op naar twee weken zon, zee en strand. En het beste van allemaal: helemaal niets doen en niets hoeven. Heerlijk. Maar voor nu heb ik natuurlijk nog wel even een overzicht van wat wij de afgelopen week hebben gegeten. Wat stond er op tafel in week 31?

nasiZondag
Afgelopen zondag had ik avonddienst op het werk en dat betekent dat ik ook daar at. De kok had heerlijke nasi gemaakt met een eitje, cassave kroepoek en saté van kippendijen. Omg wat is het vlees van een kippendij toch zoveel malen malser dan dat van een kipfilet. We hebben gezellig met z’n allen gegeten en ik vond het heerlijk. Het was al een poos geleden dat ik nasi had gegeten, dus dan is het ook altijd wel weer welkom.

pastaMaandag
Twee weken geleden stond dit gerecht al op de planning maar vanwege verschuivingen heb ik het afgelopen maandag pas gegeten. Macaroni met zelfgemaakte tomatensaus en gegratineerde kip uit de oven. Jummm! De rode saus die je zo duidelijk ziet is overigens ketchup, ik ben dol op macaroni met ketchup. Vroeger at ik het al en nu vind ik het nog steeds lekker.

pita pizzaDinsdag
Drie weken schuif ik ze nu al vooruit en nu wilde ik ze toch echt héél graag een keer eten. Pita pizza’s! We zijn voor de vakantie alles aan het opmaken en dus had ik vier verschillende gemaakt, allemaal lekker als je het mij vraagt! Op de foto hierboven zie je de Barbecue Chicken pita pizza. Recepten volgen pas over een paar weken, maar ik kan alvast verklappen dat het erg lekker (en leuk om te doen!) was.

barbecueWoensdag
Afgelopen woensdag was mijn moeder jarig en dat moest uiteraard gevierd worden. Er stond een barbecue gepland en dankzij de veranda die mijn ouders in de tuin hebben, heeft deze ondanks het wat mindere weer gewoon plaats kunnen vinden. Barbecueën bij mijn ouders is altijd overvloedig en lekker. Ik zat goed vol aan het eind van de avond!

broodjeDonderdag
Het ging een klein beetje mis afgelopen donderdag. Ik had voordat ik ging werken vlees uit moeten halen, maar dat was ik vergeten. Vervolgens ben ik ook vergeten om het Tim op tijd te vragen met als resultaat dat we uiteindelijk geen vlees hadden ’s avonds. Daarnaast was het ook nog eens warm, was het een drukke dag voor mij in verband met hotelwerk, de nieuwsbrief die verstuurd moest worden en een afspraak ’s avonds… Kortom: het kwam allemaal niet zo lekker uit. Tim is na zijn werk naar de supermarkt gefietst en heeft bij thuiskomst zelf heerlijke broodjes gemaakt voor ons. Pistoletjes met bacon, gegrilde kip, Parmezaanse kaas, rucola en honing/mosterddressing. Heerlijk!

pizzaVrijdag
Met 35°C buiten is het bij ons binnen een broeikas en rustig nog een paar graden warmer, dus koken zat er afgelopen vrijdag absoluut niet in. Daarnaast kregen Tim en ik op hetzelfde moment vakantie en dat moest natuurlijk even gevierd worden. We bestelden weer eens pizza bij New York Pizza, een Buffalo Chicken pizza (onze favoriet) en Mexican Chicken, nommie!

zaterdagZaterdag
Gisteren aten we bij mijn schoonmoeder. Het ontnam ons het koken tijdens alle vakantievoorbereidingen (we moesten echt alles gister en vandaag nog doen), het scheelde in de afwas en we moesten natuurlijk ook even doei zeggen. We aten lekker buiten, gisteren was het een stuk beter te doen dan vrijdag!, met salades, schnitzels op de plaat en gebakken aardappeltjes. Prima te doen!

Volgende week moeten jullie het voor een keer zonder Wat stond er op tafel doen in verband met mijn vakantie, maar niet getreurd! Dit betekent dat jullie de week erop een extra lang artikel mogen verwachten van twee weken.

Geniet van het mooie weer, fijne zondag en tot snel!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

11 reacties

  1. Judith

    Lekker! Toen ik je pitabroodjes zag moest ik meteen denken aan de ‘wrappizza’ die ik ooit heb gemaakt. Een pizza op een wrap! Erg lekker!

    Beantwoorden
  2. Maxime

    Fijne vakantie, geniet ervan! Het valt me trouwens op dat je afgelopen week bijna elke dag kip at, haha :)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.