Wauw, week 39 is zonder twijfel de meest rommelige eetweek van 2014. Ik had geen planning want de helft van de dagen waren nog niet ingevuld en het was een drukke week zonder een moment vrij voor de wekelijkse boodschappen. Iedere dag was het dus ‘we kijken wel wat we eten’ en daar houd ik niet van. Of althans, wij zijn er dan niet zo goed in om het gezond te houden. Dat Paleo voornemen werd compleet over de balk gesmeten deze week en hoewel ik het achteraf best zonde vind, ben ik blij dat ik mijn tijd deze week in andere dingen heb gestoken. Ondanks het ontbreken van een eetplanning aten we natuurlijk wel gewoon iedere avond en dat zie je zoals altijd ook in deze editie van Wat stond er op tafel voorbij komen.

Zondag

Mexicaans etenZondagochtend werkte ik in het hotel en ik kreeg een appje van Tim: ‘Oh, ik heb wel heel erg veel zin in Mexicaans vanavond! Nacho’s, quesdilla’s, burrito’s…” Mijn antwoord: Ok, dan doen we dat toch? Aangezien we toch nog wat boodschapjes moesten doen nadat ik uit het werk kwam, haalden we direct alle ingrediënten in huis die we nodig hadden. Resultaat: Mexican Feast for two! Wij hebben wel vaker het probleem dat we niet kunnen kiezen en het komt dan geregeld voor dat we dan maar van alles wat nemen. Ook lekker! ;)

Maandag

Nasi met varkenshaasIk begon de week met een dienst in het hotel. Of nouja, begon… Ik vertrok om 15.00 uur richting het hotel en kwam daar tegen 23.30 uur weer van terug. Omdat ik overdag druk was met mijn eigen werk had ik geen tijd om eten voor mezelf voor te bereiden en dus besloot ik voor het eerst in tijden weer eens mee te eten in het hotel. Geen slechte keus bleek achteraf, de kok had nasi voor ons gemaakt en braadde daar een varkenshaasje bij. Lekker! Zelf nam ik er nog een paar scheppen salade bij voor het frisje en de gezondere touch. 

Dinsdag

Patat met kroketVoor de dinsdagmiddag stond de diploma-uitreiking van mijn schoonzusje gepland en naderhand aten we bij hun thuis. We haalden na afloop van de uitreiking patatjes bij de snackbar en ik at daar een kroketje bij. Simpel, maar ook wel eens lekker!

Woensdag

Broodjes kipIk zei zojuist toch dat we soms niet kunnen kiezen wat te eten en dat we dan maar van alles wat doen? Dat probleem had ik woensdag. We waren er allebei wel over uit dat we zin hadden in vers brood met kip ’s avonds maar of dit nu mijn homemade kipsalade of het broodje van La Place moest worden was een dilemma. Ah well, dan maar allebei! En voor de vorm maakte ik er nog een soort van BLT bij. Haha!

Donderdag

De planning van donderdag liep totaal in de soep. Tijdens etenstijd zou ik in Amsterdam aanwezig zijn tijdens de opening van Hotel de Hallen maar aangezien ik me sinds dinsdag al niet helemaal lekker voelde, besloot ik na mijn eerste afspraak weer in de auto naar huis te gaan. Ondanks dat ik sinds het ontbijt niet meer had gegeten had ik weinig trek, maar toch werkte ik wat mihoen met kip-ketjap naar binnen, ik moest toch iets eten. Wel vergeten om hier een foto van te maken, excusez.

Vrijdag

StampandijvieHoewel ik het totaal geen koude dag vond afgelopen vrijdag, was het wel een druilerige dag. En wat past er nu beter bij zo’n typische herfstdag dan een lekker stamppotje? Ik zat ’s middags aan de eettafel mijn boodschappenlijstje voor het weekend te maken en besefte me dat ik ineens zin had in een Stampandijvie. Ik maakte hem wel iets anders dan op de normale manier, de spekjes verving ik door blokjes chorizo en we aten er braadworstjes bij, iets dat we ook al in geen eeuwen hadden gegeten. Oerhollands dus op de vrijdagavond en dat beviel prima!

Zaterdag

Bacon SlamburgerNa een aantal zaterdagen weinig tijd te hebben gehad /  niet thuis te zijn geweest had ik gisteren eindelijk weer eens de kans om flink aan de slag te gaan voor Fastfood Friday. Ik koos deze keer voor een typisch Amerikaanse keten: Denny’s. Het was lastig kiezen welk gerecht ik na zou gaan maken, want ze hebben zoveel leuke/lekkere dingen om te proberen maar uiteindelijk ging ik voor de Bacon Slamburger, een burger waar je flink trek voor moet hebben! Het was in eerste instantie nog de bedoeling om er groentefrietjes bij te eten, maar de burger zorgde op zichzelf al voor een volle maag dus dat was niet meer nodig. Hij komt binnenkort op de site!

Aankomende week wordt het weer een leuke eetweek, ik ben namelijk van morgen tot en met donderdag in Portugal! Ik ben ontzettend benieuwd naar de Portugese keuken, het wordt namelijk mijn eerste keer in dit land. De dagen dat ik nog niet in Portugal ben spendeer ik in het vliegtuig, de heen- en terugvlucht zijn net tijdens het avondeten gepland en zaterdag ben ik aan het werk. Dit laat alleen de vrijdag over voor mijzelf om te koken.. Het zal mij benieuwen hoe de Wat stond erop tafel van volgende week eruit ziet.

Fijne zondag iedereen!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. Thefoodiary

    Zo heel erg ongezond vind ik het nog niet, kan erger haha. Ik vind de verse broodjes me salade er wel heel erg lekker uit zien! Ik ga even de recepten bekijken. Ik ben nu al benieuwd naar je eetweek van volgende week ;)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.