Jaaaa, daar ben ik weer met een nieuwe Wat stond er op tafel! De afgelopen drie weken hebben jullie zonder eetdagboek moeten doen, maar ik hoop dat ik het een beetje heb goedgemaakt met mijn super uitgebreide Foodie op Bali. Ik heb het zelf ook wel gemist hoor. Het maken van de eetdagboekjes maar ook het gezonde eten. Vanaf deze week doen we dan ook weer lekker normaal. Gezond, gevarieerd en uitgebalanceerd. De vakantiekilo’s (die overigens heel erg meevielen) moeten er weer af! En het zou fijn zijn als dat voor de feestdagen even kan ;)

Zondag

subway

Op de laatste dag van onze vakantie besloten we nog een keer eten te laten bezorgen. We hadden alleen geen zin in keihard fastfood en ineens bedachten we dat er sinds kort een Subway in Apeldoorn zit die ook aan bezorgen doet. Ideaal! We bestelden lekkere footlongs en chocolate chip cookies die in de aanbieding waren, en genoten er nog even van dat we geen afwas hadden en niet zelf in de keuken hoefden te staan.

Maandag

oven_kip

Maar maandag was het toch echt uit met de pret. Klaar met het slechte eten en hallo verse groenten en lichte maaltijden. Op de markt haalden we zaterdag een hele maiskip en deze stopte ik maandag met wat aardappeltjes, knoflook en sjalot in de oven. We aten er een eenvoudige salade bij. Ik ben dol op hele kip uit de oven, het is zo makkelijk en zo lekker. En de restjes eet je de volgende dag gewoon op bij de lunch. Lekker op een crackertje met verse avocado. Jum!

Dinsdag

dee's

Vorige week werd er een verspakket bezorgd met de producten van Dee’s, vegan maaltijden met bijzondere smaken. Ik vertel hier later deze week nog veel meer over, maar ik kan alvast verklappen dat we dinsdag een van de varianten worstjes probeerden en de Marokkaanse stoofpot. Ik maakte er wat couscous bij. Prima maaltijd en met veel groenten. Fijn!

Woensdag

mexicaans_zoete_aardappel

Het stond eigenlijk op de planning om een zoete aardappelstamppot te maken met een Mexicaanse twist, maar uiteindelijk bedacht ik dat het misschien leuker zou zijn als ik er een eenvoudige eenpansmaaltijd van maakte. Lekker snel en veel minder gedoe dan het maken van een stamppot. Beste beslissing ooit, het was zo lekker! Ik ga het recept zeker nog met jullie delen binnenkort. Ideaal ook voor herfstige dagen.

Donderdag

Donderdag had ik rond etenstijd afspraken in Amsterdam en daarom kwam ik niet aan avondeten toe. Gelukkig vond ik in de goodiebag van de boeklancering van Chickslovefood een zakje speltcrackers en dus werd dat mijn avondeten dat ik in de auto op at. Oops.

Vrijdag

salade_met_gerookte_zalm

Deze week pakten we ook ons CrossFit ritme weer op wat betekende dat we ook vrijdagavond gewoon weer trainden. Een makkelijke maaltijd naderhand dus! Tim en ik maakten een simpele salade met gerookte zalm, avocado en een gekookt eitje. Ik vind salades het lekkerst na een (zware) training.

Zaterdag

pasta_kip

Pasta time! Zaterdag was, zoals het altijd al is geweest, onze cheatdag. Maar toch hadden we met het avondeten zo vlak na de vakantie nog niet zo’n zin om compleet door te slaan en daarom maakte ik een simpele maar erg lekkere pasta. Ik gebruikte proteïnepasta van MyProtein en maakte een saus van knoflook-kippendijen en champignons. Ik deel het recept binnenkort met jullie.

Het was fijn om deze week weer wat lichter te eten. We hadden het ook wel even gezien met alle heftige koolhydraten en slechte diners dus sinds afgelopen week zijn we gewoon weer fanatiek aan het sporten en fatsoenlijk aan het eten.

Aankomende week wordt een hele rommelige (eet)week voor ons. Morgen heb ik een boeklancering in Amsterdam welke rond etenstijd plaatsvindt, dinsdag is Tim heel laat thuis en eet ik alleen. Woensdag eten we bij oma, donderdag is Tim wederom heel laat thuis en dan blijven de vrijdag nog over waarop we altijd simpel eten in verband met CrossFit, en de zaterdag. Een echte uitdaging om gezond en gevarieerd te eten dus.

Fijne zondag allemaal! Morgen staat er ook weer een nieuwe Week van OMF voor jullie klaar :) x

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Mellisa

    Ik houd zoveel van eten <3 Dit ziet er heerlijk uit! Als ik straks weer wat minder druk ben, ga ik weer lekker de tijd nemen om zo een kippetje in de oven te roosteren!

    Beantwoorden
  2. Margot

    Wat zitten er weer een hoop lekkere dingen tussen! Ik ben ook voor gezonde maaltijden nu ik net terug ben van vakantie.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.