Het stond al een tijdje op mijn lijstje om een aardappeltaart te maken. Nu kan ik het me voorstellen dat je direct aan een aardappeltortilla denkt, maar dat is niet het geval. Aan deze ‘taart’ komen namelijk geen eieren te pas. Hierdoor ziet mijn aardappeltaart er direct ook een stuk rustieker uit maar zoals jullie inmiddels wel weten, hou ik daarvan. Ik combineerde de aardappels met rode ui en geitenkaas, een gouden combinatie wat mij betreft. Door de rode ui in flinterdunne ringen te schaven wordt hij super zoet in de oven. Ziltige geitenkaas erbij, krokant gebakken aardappeltjes… lekker hoor! Wil je dat de taart wat beter bij elkaar blijft en wil je er echt mooie punten van snijden, maak hem dan in een springvorm. Dan worden de aardappelschijfjes wat beter tegen elkaar aan geplakt. Serveer een lekkere salade bij deze aardappeltaart en je hebt een prima maaltje op tafel staan!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Aardappeltaart met rode ui en geitenkaas
Aardappeltaart met rode ui en geitenkaas

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Aardappeltaart met rode ui en geitenkaas

Aardappeltaart met rode ui en geitenkaas

Aardappeltaart met rode ui en geitenkaas

Recept afdrukken Pin recept
4 personen

Ingrediënten

 • 1 kg vastkokende aardappelen
 • 2 rode uien
 • 2 takjes rozemarijn - fijngesneden
 • 100 gr verse geitenkaas
 • 50 gr boter - gesmolten
 • peper en zout

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
 • Schaaf de aardappelen met een mandoline of foodprocessor in plakjes van ongeveer 2 mm dik. Je kunt ook proberen om ze in dunne plakjes te snijden. Schaaf ook de rode uien in flinterdunne ringen.
 • Leg de geschaafde aardappelplakjes dakpansgewijs in een cirkel van ong. 25-30cm doorsnede in het midden van de bakplaat. Snijd de bovenkant van de plakjes aardappel in met gesmolten boter.
 • Strooi 1/3 deel van de rozemarijn over de aardappelplakjes en verdeel ook 1/3 deel van de uien en geitenkaas over de plak met aardappels.
 • Herhaal bovenstaande twee stappen tot je aardappels op zijn. Smeer de bovenkant van de aardappeltaart weer in met boter en strooi de rest van de rozemarijn, peper en zout over de taart.
 • Bak de aardappeltaart in het midden van de oven in 45-50 minuten gaar. Verdeel zodra de taart uit de oven komt het restantje ui en geitenkaas over de taart.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.