Altijd als ik kijkjes achter de schermen deel wordt daar onwijs positief op gereageerd. Of dit nou mijn week- of eetoverzichten zijn of artikelen over bijvoorbeeld het tot stand komen van een advertorial. Dat is fijn, ik vind het namelijk ook altijd erg leuk om jullie te laten zien hoe dat werken als blogger er nou eigenlijk uit ziet. Ik kan me goed voorstellen dat dit zo af en toe nog een flink grijs gebied is! Een belangrijk onderdeel van de blog maar zeker ook daarnaast is het OhMyFoodness YouTube-kanaal. Per week publiceer ik twee (kook)video’s en zo af en toe komen er specials voorbij zoals de OMF Adventkalender waarin ik 24 dagen lang iedere dag een kookvideo publiceerde. Een kookvideo duurt doorgaans tussen de 4 en 6 minuten maar er gaat véél meer werk achter verscholen dan je wellicht zult denken. En daarom leek het me leuk om jullie deze keer een kijkje achter de schermen te geven tijdens een filmdag. Hoe film ik mijn kookvideo’s, wat komt er bij kijken en wat is mijn set-up? In de onderstaande achter de schermen vlog laat ik je het hele proces van begin tot eind zien!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

5 reacties

 1. Renske

  Heel leuk om te zien! Ik ga binnenkort ook aan de slag met het maken van kookvideo’s als ambassadeur van Panasonic en heb zeker wat aan je tips! Bedankt! Liefs! Renske

  Beantwoorden
 2. Jan

  Leuk om te zien,

  Kleine tip wikkel je microfoontje niet zo om je bodypack kan de kabel erg slecht tegen.

  Beantwoorden
 3. Margot

  Wat leuk om te zien! Mag ik vragen welke instellingen je gebruikt voor je camera? Ik heb ook een Nikon, maar op de een of andere manier blijf ik ruis houden op de donkere delen in beeld. Heel irritant!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.