Van Kerst gaan we in één ruk door naar Oud & Nieuw, man wat staan er heerlijke recepten op jullie te wachten deze week! Eind november zaten Viv en ik om te brainstormen voor deze Oud & Nieuwweek en achter elkaar popten ideeën in ons op. Om heel eerlijk te zijn hebben we een groot aantal ideeën moeten laten varen, puur omdat de week te kort is om alles te delen. De toppers staan op jullie te wachten deze week dus. We’re going out with a bang en het allerlaatste cheesecakerecept van 2016 is dan ook een knaller. Speciaal voor de laatste feestdag van dit jaar maakte ik champagnecheesecake potjes. En dat is dus cheesecake gemaakt met champagne, opgefleurd met heerlijke kersen en biscuitjes. Ik heb met ontzéttend moeten inhouden tijdens het proeven van dit dessert want helaas is het niet echt geschikt voor zwangere vrouwen, maar van die ene hap heb ik intens genoten. Hopelijk doen jullie dat ook!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Champagnecheesecake potjes

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Champagnecheesecake potjes

Champagnecheesecake potjes

6 potjes

Ingrediënten

  • 100 ml slagroom
  • 150 ml champagne
  • 300 gr witte chocolade
  • 500 gr naturel roomkaas
  • 150 gr Digestive biscuits
  • 1 1/2 blik vlaaivulling kersen

Instructies

  • Doe de slagroom, champagne en witte chocolade bij elkaar in een steelpannetje. Verwarm dit tot de chocolade is gesmolten. Klop ondertussen de roomkaas in een kom luchtig.
  • Verkruimel de biscuits door erop te slaan met een deegroller of een foodprocessor te gebruiken. Schep twee eetlepels koekkruimels in ieder glaasje. Schep hier twee eetlepels vlaaivulling bovenop.
  • Meng het champagne-chocolademengsel met de opgeklopte roomkaas tot een glad geheel. Schenk de cheesecakevulling in de glaasjes.
  • Zet de champagnecheesecake potjes minimaal 3 uur in de koelkast zodat de cheesecake kan opstijven.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Tag @ohmyfoodnessnl of gebruik #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

3 reacties

  1. Anke

    ooh dit ziet er heerlijk uit en ga ik eens proberen! alleen zoek ik een vervanger voor de kersenvlaai. want helaas bestaat dit niet in belgië.

    Tips? :)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.