Het idee voor chocolade-banaancroissantjes kwam ik tegen op Pinterest en ik vond het zó’n goed idee, dat ik er zelf ook mee aan de slag ging. In tegenstelling tot de combinatie van pindakaas en banaan (nee, sorry), ben ik wel dol op chocolade en banaan. Niet in desserts overigens, met een bananasplit maak je me niet per se heel blij. Maar in de vorm van een snack vind ik het dus wel e-pisch. Dat kunnen deze chocolade-banaancroissantjes zijn, maar geef me een pot Nutella en een banaan en ik ben ook gelukkig. In ieder geval, in de video van vandaag maak ik dus mini croissantjes met chocoladepasta en banaan. Om het het af te maken drizzle ik nog wat extra chocolade over de croissantjes, chocolade heb je NOOIT genoeg!, en strooi ik er wat geraspte kokos overheen. Succes gegarandeerd! De collega’s van Tim hebben gesmuld van deze croissantjes. Zowel warm als koud zijn ze erg lekker.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Chocolade-banaancroissantjes

Chocolade-banaancroissantjes

Chocolade-banaancroissantjes

Chocolade-banaancroissantjes

Recept afdrukken Pin recept
24 stuks

Ingrediënten

  • 1 blik deeg voor minicroissants
  • chocoladepasta
  • 1 banaan in plakjes
  • 50 gr melkchocolade gesmolten
  • 15 gr geraspte kokos

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Smeer het croissantdeeg in met chocoladepasta. Leg op ieder plakje deeg een half plakje banaan. Rol vervolgens de croissantjes op en leg ze op de bakplaat.
  • Bak de chocolade-banaancroissantjes in het midden van de oven in 8 - 10 minuten gaar tot het deeg bruin gekleurd is.
  • Doe de gesmolten chocolade in een spuitzak en knip een klein puntje er vanaf. Drizzle de gesmolten chocolade over de croissantjes. Garneer met geraspte kokos en serveer de croissantjes direct of bewaar ze in de koelkast.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Roxanne

    Oh my! Laat ik net een nieuwe pot Nutella en een blikje croissantdeeg meegenomen hebben afgelopen week. Banaan ligt er ook nog….

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept