test

Het is morgen alweer Valentijnsdag! Bi-zar. Het ene moment luid je het nieuwe jaar in en ineens is het tijd voor de volgende feestdag. Alhoewel feestdag, ik geloof niet dat Valentijnsdag in Nederland heel groots gevierd wordt, wel? In ieder geval wilde ik deze gelegenheid niet zomaar voorbij laten gaan. Valentijnsdag is voor mij het ideale moment om iets extreem zoets te maken. Aan de slag te gaan met zoete decoratie of juist met zoete ingrediënten. Dit jaar maakte ik cookiebars met chocolade en marshmallow en die zijn alleen geschikt voor de échte zoetekauw. Voor de basis heb ik gebruik gemaakt van dit recept dat ik vorig jaar al maakte. Deze witte chocoladecookies met macadamia’s zijn nog altijd een grote hit en ze leken mij de perfecte basis voor deze cookiebars. In de video zul je zien dat ik voor de koekbasis een mixje heb gebruikt van witte en melkchocoladechips, hartstikke lekker! Sowieso maakt het mij nooit zo heel veel uit welke smaak chocolade je gebruikt, je moet vooral kiezen voor hetgeen jij het lekkerst vindt. Ik weet in ieder geval zeker dat je jouw Valentijn met dit zoete recept gaat verrassen. En mocht je nou geen Valentijn hebben dan maak je ze gewoon voor jezelf. Desnoods later in het jaar want deze cookiebars moet je echt een keer geprobeerd hebben.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Cookiebars met chocolade en marshmallow

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Cookiebars met chocolade en marshmallow

Cookiebars met chocolade en marshmallow

Recept afdrukken Pin recept
15 stuks

Ingrediënten

  • 110 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 50 gr kristalsuiker
  • 140 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 100 gr bloem
  • 60 gr Zeeuwse bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 200 gr chocolate chips verdeeld in 100/100gr
  • marshmallows

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een vierkante bakvorm met een vel bakpapier.
  • Doe de boter en beide soorten suiker bij elkaar in een kom en klop dit tot een romig mengsel. Voeg vervolgens het ei toe en laat deze meekloppen tot het ei volledig is opgenomen.
  • Voeg alle droge ingrediënten met uitzondering van de marshmallows en de helft van de chocolate chips aan de overige ingrediënten toe. Mix het geheel tot een plakkerig koekbeslag en stort dit in de bakvorm. Spreid het koekbeslag uit tot een egale laag.
  • Smelt de andere helft van de chocolate chips en schenk de gesmolten chocolade over het koekbeslag. Druk de marshmallows in de gesmolten chocolade.
  • Zet de bakvorm zo'n 15 minuten in het midden van de oven en bak de plaatkoek tot de koek aan de randen bruin kleurt en in het midden gaar is. Laat de koek volledig op het aanrecht afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept