Een paar maanden geleden deden Tim en ik samen De Grote Krokettentest, een video die heel erg leuk ontvangen werd gelukkig. Onze vriezer ligt nog steeds vol met kroketten maar intussen is daar nog iets bij gekomen: frikandellen! Want in navolging van de krokettentest, kon een frikandellentest natuurlijk niet ontbreken. En dat is precies waar we vandaag mee aan de slag gaan. We liepen tijdens het inkopen doen tegen een aantal dingen aan. Zo konden we nauwelijks frikandellen vinden die geschikt waren om in de oven af te bakken (merken: doe je werk!) en waren er ook maar bijzonder weinig verschillende frikandellen verkrijgbaar. Goed, je kunt dan wel niet zoveel variëren met het maken van frikandellen, althans… niet zo goed als met de vulling van een kroket, maar ik had toch wel wat meer variatie verwacht. Vegetarische frikandellen bijvoorbeeld, of extra pittige, groentefrikandellen misschien zelfs? Maar het aanbod viel bijzonder tegen. Toch hebben we een mooie selectie kunnen maken en proeven we ze in de grote frikandellentest hieronder allemaal.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

4 reacties

 1. Annemieke

  Als je bij dat saus je nog wat kerrie en knoflook doet, heb je soort van patatje joppie saus. Ik snipper de ui inderdaad ook altijd.

  Beantwoorden
 2. Mirte

  Haha, een frikandel is zo’n onaantrekkelijk product, maar het is wel een leuke video. Denk dat ze vooral een goede drager zijn voor de speciale saus die ik, heel toevallig ;), precies hetzelfde maak als Tim.

  Beantwoorden
 3. Anmriej

  Ze hebben ook ambachtelijke frikandel in de meeste schappen! Die ligt dan bij de ambachtelijke kroketten.. Kroketten hebben inderdaad wel meerdere variaties. De Jumbo bij de Boreel heeft het sowieso geloof ik. Dekamarkt heb ik ze inderdaad niet gezien..

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.