Al van kinds af aan ben ik GROOT fan van kroketten. Al-tijd nam ik bij de friet een kroket en nog steeds is dit het geval. Ik vind het heerlijk om gefrituurde kroketten doormidden te breken en vervolgens uit te lepelen met patatjes. Maar je maakt me net zo blij met losse kroketten of een broodje kroket. Het leek me voor OMF dan ook leuk om een ‘grote krokettentest’ uit te voeren. Samen met Tim ging ik voor de camera zitten en proefden we 8 verschillende soorten kroketten. Ik heb er bewust voor gekozen om van ieder merk rundvleeskroketten te nemen zodat we de smaken het beste met elkaar konden vergelijken. In onderstaande video zie je welke kroketten we écht lekker vonden en welke absoluut niet voor herhaling vatbaar. Onder de video zie je een lijstje met de kroketten die we hebben getest en hun prijzen. Alle kroketten kocht ik bij Albert Heijn.


Klik hier als je de video niet kunt zien

De kroketten die we getest hebben in bovenstaande video zijn:

 1. AH Basic rundvleeskroketten, €1,99 / 12 stuks
 2. van Dobben Rundvlees croquetten, €2,47 / 4 stuks
 3. Consenza Rundvlees-kroketten (lactose- en glutenvrij), €3,99 / 4 stuks
 4. Mora Rundvleeskroketten Xtra, €1,55 / 4 stuks
 5. Vegetarische Slager Kroketten bio, €3,29 / 3 stuks
 6. Kwekkeboom Rundvlees croquetten, €2,65 / 4 stuks
 7. Mekkafood Rundvlees kroketten, €2,49 / 6 stuks
 8. Frio Food Ambachtelijke rundvlees kroket, €2,50 / 4 stuks

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

20 reacties

 1. Nicole

  Wat een ontzettend leuke video! Heerlijk echt en oprecht, geen blad voor de mond en gewoon jullie eerlijke mening :) Erg leuk ook met Tim erbij, jullie vormen een heel leuk stel samen :)

  Beantwoorden
 2. selien

  een groente kroket is wel super lekker en een vegatarisch alternatief, niet dat ik vega eet maar vind de groente kroketjes lekker :)

  Beantwoorden
 3. Arjanne

  Nooo, nu heb ik zin in een kroket, haha!

  Welke zouden jullie nu kopen als je voorraad op is en je gaat naar de supermarkt met kroketten op je boodschappenlijstje?

  Beantwoorden
 4. Silvia

  Als je van de echt ouderwetse draadjesvleeskroket houdt, raad ik je aan de Mora Fijnproevers rundvleeskroketten ook te proberen. Die vind ik zelf het beste, maar zitten niet in deze test. :)

  Beantwoorden
 5. Olga

  Wat n leuke testvideo! En wat n lekker stel zijn jullie samen, leuk om Tim ook inktie te zien.
  Ik vrees nu alleen dat ik even naar de snackbar moet lopen…ik heb dus serieus trek in n kroket nu

  Beantwoorden
 6. Chantal

  Ik vraag me serieus af hoe je alle kroketten uit elkaar houdt haha als ze zo samen in de pan liggen. Ben zelf
  dol op kalfkroket die bestel ik altijd en idd met frietjes lepelen!

  Beantwoorden
 7. Roxanne

  Mmmm, kroketten! Ik vind het belangrijk dat een kroket smeuïg is, een krokante en dikke korst heeft en ik heb liever draadjes als van die dikke chunks vlees. Ik denk dat ik dan dus 1 van de laatste 2 het lekkerste zou vinden. Nu eet mijn vriend niet graag kroketten, dus ik maak ze soms voor mezelf in de oven dan (scheelt troep in het fritesvet ;) ).
  Ik zou dus een bitterballen (ook zo lekker!) uit de oven test een goed idee vinden!

  Beantwoorden
 8. Laura

  OMG! Kroketten zijn ook echt mijn favoriete snackbar snack. Die van AH Basic vond ik ook echt helemaal prima smaken trouwens!

  Beantwoorden
 9. Charlotte

  Wat een superleuke video. Echt vaker doen! Spareribs lijkt me leuk en misschien frikandellen?

  Beantwoorden
 10. Rachelle

  Wat een leuke video. Ik weet dat het een beetje vals spelen is omdat ze niet bij de supermarkt te koop zijn, maar als je eens bij de Hanos, Sligro, Makro, oid komt moet je echt eens de kroketten van ‘de Bourgondiër’ proberen. Zwart met paarse doos, echt to die for. Nooit meer een andere kroket!

  Beantwoorden
 11. Anne

  Wat een heerlijke video!! :-)
  Maar voor écht lekkere kroketten zullen jullie toch écht naar Maastricht af moeten reizen. En voordeel daar: bij Bistro Croquant hoef je ze niet zelf te bakken ;-)

  Beantwoorden
 12. RobJ

  Het is erg lang geleden dat ik een ècht lekkere kroket heb gegeten. In de meeste kroketten zit te weinig vlees en de korst is te hard en te dik. Ja ik vind dat de korst juist niet dik moet zijn. Kroketten moet je niet te sterk kruiden, dan overheerst dit de vleesragoutsmaak. De lekkerste ouderwetse kroket vind ik die van Ratelband’s Haphoek in Arnhem, uit de automatiek en twee voor één euro! Ja je leest het goed. Echt draadjesvlees maar helaas soms wat teveel afgekoeld.
  Wat mij betreft weet Tim niet hoe je eten moet keuren/proeven. Je ruikt eerst voordat je iets in je mond stopt. En als je kroketten keurt hoort daar geen mosterd bij.
  Tenslotte, vooraf weten welk merk je gaat proeven is niet de juiste methode, dat beïnvloed je mening. Amateuristisch filmpje, maar goed, je hebt ook niet gezegd dat het professioneel was. Jullie hebben wel plezier gehad en dat is ook veel waard.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.