Dat Buffalo Chicken één van mijn favorietjes is geworden is inmiddels wel gebleken denk ik. Er staan al zoveel recepten op OMF met deze pittige kip. Wat denk je bijvoorbeeld van ons met buffalo chicken gevuld stokbrood, een hitje bij de soep, of de meest favoriete buffalo chicken pizza allertijden van Tim! Oh, en laten we dan ook vooral de buffalo chicken nacho’s niet vergeten, die doen het goed op ieder feestje. Vandaag maak ik wederom iets met buffalo chicken; deze keer is het een snackje. Ik maak namelijk buffalo chicken loempiaatjes! Deze zijn super knapperig, lekker pittig door de buffalosaus maar gecombineerd met de zoete mais in de loempia’s en de romige blue cheese dip erbij echt top. Ik zal er maar direct eerlijk vooruit komen: ik vind het maken van loempia’s altijd een vreselijk klusje. Het valt voor mij onder de noemer sushi maken. Het kost altijd zó vreselijk veel tijd om die dingen te rollen, foei. Maar goed, ik moet er ook direct bij zeggen dat deze loempiaatjes wel echt de moeite waard zijn dus maak ze in een weekend, vries een flinke batch in en geniet er op een later moment van.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Buffalo chicken loempiaatjes

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Buffalo chicken loempiaatjes

Buffalo chicken loempiaatjes

Buffalo chicken loempiaatjes met mais

15 stuks

Ingrediënten

Voor de loempia's:

  • 15 loempiavellen
  • 400 gr kipfilet
  • 150 gr mais - uit blik, uitgelekt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 100 gr Cheddar - geraspt
  • 75 ml Franks Hot Sauce
  • 50 gr naturel roomkaas

Voor de blue cheese dip:

  • 50 gr blauwe kaas - bijv. Castello Blue
  • 50 ml karnemelk
  • 2 el mayonaise
  • 2 tl kristalsuiker
  • 1 el verse bieslook - fijngehakt

Instructies

  • Laat de loempiavellen op tijd uit de vriezer ontdooien. Haal ze uit de verpakking en bewaar ze op een bord, afgedekt met een vochtige theedoek.
  • Breng een pan met water aan de kook en leg hier de kipfilets in. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en kook de kipfilets in 20 minuten gaar.
  • Roer ondertussen alle andere ingrediënten voor de loempia's door elkaar.
  • Pluk de kip met behulp van twee vorken uit elkaar en schep deze door de andere ingrediënten voor de loempiavulling. Laat de buffalo chicken loempiavulling volledig afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Leg een loempiavel met de punt naar je toe. Schep een flinke lepel van de loempiavulling iets onder de helft van het vel.
  • Vouw de onderste punt over de loempiavulling en rol twee keer op. Vouw vervolgens beide zijkanten over het midden en rol de loempia verder op. Plak het laatste puntje van het loempiavel met een beetje water vast. Zie de video voor instructies.
  • Verdeel de buffalo chicken loempiaatjes over de bakplaat en smeer ze in met zonnebloemolie.
  • Bak de loempia's in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en krokant.
  • Maak de blue cheese dip door alle ingrediënten in een hakmolentje of foodprocessor te vermalen tot een gladde saus.
  • Serveer de buffalo chicken loempiaatjes en de blue cheese dip direct.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Tag @ohmyfoodnessnl of gebruik #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.