In de Fastfood Friday van vandaag leg ik, in tegenstelling tot in de voorgaande aflevering, echt de focus op fast. Dit ‘recept’ is namelijk in 20 minuten gemaakt, meer tijd heeft het echt niet nodig. En da’s ideaal voor aankomende feestdagen als je de stress toch al wat hoog in je bol hebt zitten of simpelweg geen zin hebt om echt veel aandacht aan de feestborrel te besteden. Vandaag maken we namelijk camembert in brood. Camembert leent zich er uitstekend voor om heel even in de oven te stoppen zodat de kaas iets smelt. Zo in plakjes is het heerlijk om op toastjes of brood te serveren, maar ik zweer je dat deze Franse kaas nóg lekkerder wordt als je hem iets verwarmt. Niet alleen is deze camembert in brood heel aantrekkelijk voor het oog, ook is het bijzonder fijn om het brood waar de kaas in zit naderhand op te eten want oef, wat smaakt dat brood heerlijk met die gesmolten camembert, tijm en rozemarijn. Een foolproof Fastfood Friday vandaag, maar wel eentje waar je hopelijk blij van wordt. En eh, mocht je niet kunnen wachten tot het eerstvolgende borrelmoment, dit brood is ook heerlijk om te serveren bij een kom (erwten)soep!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Camembert in brood

Camembert in brood

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Camembert in brood

Fastfood Friday: Camembert in brood met tijm en rozemarijn

Recept afdrukken Pin recept
1 gevuld brood

Ingrediënten

 • 1 rond brood - ongesneden*
 • 1 camembert
 • 1 tl gedroogde tijm
 • 1 tl gedroogde rozemarijn
 • olijfolie
 • zeezout

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
 • Leg de camembert bovenop het brood en snijd vervolgens het brood langs het kaasje in. Verwijder het stuk brood dat je zojuist hebt uitgesneden en snijd dit in stukken of repen.
 • Verwijder de camembert uit de verpakking en snijd een dun kapje van de kaas af. Leg het kaasje vervolgens in het gat dat je zojuist uit het brood hebt gesneden.
 • Strooi de tijm en rozemarijn over de camembert en leg het brood op de bakplaat.
 • Leg de broodstukjes naast het hele brood op de bakplaat en besprenkel deze met olijfolie en zeezout.
 • Bak de camembert in brood en de broodreepjes ernaast nu zo'n 15 minuten in de oven tot de camembert iets gesmolten is en de broodreepjes krokant zijn.

Notities

*Voor dit soort recepten vind ik zelf de Liefde & Passie-broden van Albert Heijn heel fijn.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.