Hoewel de cheesecakes uit mijn boek goed hun best aan het doen zijn om de populairste recepten van Ohmyfoodness te worden, is het meest populaire zoete recept nog altijd mijn chocoladefudgetaart. Het is een echt people pleaser, ik ken niemand die de chocoladefudgetaart niet lekker vindt en ik ken ook niemand die hem niet kan maken. Voor mijzelf was het alweer een hele tijd geleden dat ik de taart had gemaakt en voor Fastfood Friday leek het mij leuk om er een variant op te bedenken. Ik maakte voor de video van vandaag kleine chocoladefudgetaartjes en stopte daar pindakaas en Oreo’s in. Klinkt al fijn niet waar? Ik maakte een cupje van verkruimelde Oreo’s en stopte hier een hele Oreo, wat pindakaas en uiteraard chocoladefudge in. Deze taartjes zorgen echt voor een woooooow-effect als je ze opensnijdt en zijn minstens net zo ‘wow’ om te eten. Krokante koek, zoute pindakaas, zoete en zachte chocoladefudge… Zie hier maar eens vanaf te blijven!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Chocoladefudgetaartjes met pindakaas & Oreo

Chocoladefudgetaartjes met pindakaas & Oreo

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Chocoladefudgetaartjes met pindakaas & Oreo

Chocoladefudgetaartjes met pindakaas & Oreo

Fastfood Friday: Chocoladefudgetaartjes met Oreo & Pindakaas

Recept afdrukken Pin recept
10 stuks

Ingrediënten

 • 250 gr Oreo's - + 10 extra
 • 100 gr ongezouten roomboter (of margarine)
 • 1 blik gecondenseerde melk - 400 gr
 • 250 gr pure chocolade
 • 50 gr pindakaas - zonder toevoegingen
 • 30 gr ongezouten roomboter

Instructies

 • Bekleed een muffinbakvorm met papiertjes.
 • Maal de Oreo's fijn in een foodprocessor of door erop te slaan met een deegroller. Smelt ondertussen de boter in een pannetje.
 • Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en schep een eetlepel van de bodemmix in ieder muffinvormpje. Maak met behulp van je handen een opstaand randje zodat de Oreo's een cupje vormen. Druk de mix goed aan!
 • Leg in ieder Oreocupje een hele Oreo en schep bovenop iedere Oreo een theelepel pindakaas.
 • Maak het fudgebeslag door de gecondenseerde melk, chocolade en boter in een pan te verwarmen. Roer goed door tot alle boter en chocolade zijn gesmolten.
 • Schep de chocoladefudge in de muffinvormpjes tot de vormpjes helemaal vol zijn. Probeer ook langs de pindakaas te schenken zodat deze echt in het midden van het taartje komt te zitten.
 • Tik voorzichtig met de muffinvorm op het aanrecht om het chocoladefudgebeslag goed te verdelen en eventuele luchtbellen te verwijderen.
 • Zet de muffinvorm minimaal 2,5 - 3 uur in de koelkast zodat de fudge stevig kan worden.
 • Bewaar de taartjes luchtdicht in de koelkast.

Notities

Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

één antwoord

 1. Christianne

  Oef dit lijkt me echt heerlijk! Jammer dat ik de komende veertig dagen geen chocolade eet in verband met de 40 dagen vastentijd. Ik zal nog even moeten wachten dus. Ik denk wel dat ik het in mini muffin vormpjes zou maken om het nog iets behapzamer te maken, en dan mini oreos onderin als ‘verrassing’ leg.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.