Voor het kerstdiner van vorig jaar bij mijn schoonmoeder verzorgde ik het dessert. Ik wist dat ik ze altijd blij maak met romige desserts en dan bij voorkeur met meringue erbij. Ik besloot een pavlova mee te nemen en die viel zó in de smaak dat de leftovers de volgende dag nog opgingen als ontbijt. Als ontbijt ja! Voor dit jaar wilde ik op OMF dan ook graag een pavlova maken en ik maakte er deze chocoladepavlova met kersen van. Tim was er dól op en bleef een dag of drie later nog praten over de chewy, zachte en intense chocoladebodem. Ha kijk, daar doe ik het voor! Maak de pavlova een dag (maximaal drie) van te voren om je de tijd op de dag zelf te besparen. Bewaar de pavlova luchtdicht buiten de koelkast zodat hij lekker krokant blijft en decoreer hem op het laatste moment met vanilleroom en kersen. In plaats van één grote pavlova kun je er ook voor kiezen om ieder zijn/haar eigen pavlova te geven. Schep het eiwitschuim dan in kleine hoopjes op de bakplaat en reduceer de baktijd met een half uur.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Chocoladepavlova met kersen

Chocoladepavlova met kersen

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Chocoladepavlova met kersen

Chocoladepavlova met kersen

Fastfood Friday: Chocoladepavlova met kersen

4 personen (als dessert)

Ingrediënten

Voor de pavlova:

  • 3 eiwitten
  • 150 gr kristalsuiker
  • 1 tl citroensap
  • 2 tl maïzena
  • 20 gr ongezoet cacaopoeder
  • 50 gr pure chocolate chips

Voor de mascarponeroom:

  • 250 ml slagroom
  • 125 gr mascarpone
  • 50 gr poedersuiker

En verder:

  • 1 blik kersen vlaaivulling

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 100°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Klop de eiwitten samen met het kristalsuiker in een keukenmachine stijf.
  • Voeg tijdens het kloppen het citroensap toe. Zeef de maizena en de cacaopoeder en voeg ook deze aan de eiwitten toe.
  • Spatel zodra de eiwitten stijf zijn geklopt de chocolate chips door het eiwitbeslag.
  • Schep de meringue op de bakplaat in een door jou gewenste vorm.
  • Droog/bak de pavlova 2 uur in het midden van de oven. De buitenkant van de pavlova moet hard en knapperig zijn, de binnenkant mag nog best chewy en zacht zijn.
  • Laat de pavlova helemaal afkoelen.
  • Klop de slagroom met een elektrische handmixer stijf en roer de mascarpone en poedersuiker zacht.
  • Spatel de stijfgeklopte slagroom en zachte mascarpone door elkaar en schep de mascarponeroom op de pavlova.
  • Schep tot slot de vlaaivulling op de mascarponeroom en serveer de pavlova direct.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Tag @ohmyfoodnessnl of gebruik #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.