In mijn Guilty Pleasures Kookboek schreef ik dat stiekem alles lekkerder wordt met kaas en nog steeds heb ik diezelfde mening. Ik vind dan ook alle (frituur)snacks waar kaas in zit lekker. Mac & Cheese bitterballen, kaaskroketten maar ook kaastengels. En ja, dat schrijf ik bewust met één s, dat is geen typefout. Kaasstengels, met dubbel ‘s’, zijn namelijk de brood-achtige/bladerdeegstengels die we allemaal wel kennen. Kaastengels met één ‘s’ zijn de gefrituurde krokante filodeeghapjes gevuld met kaas die vaak geserveerd worden met chilisaus. Groot favoriet van Viv als ik me niet vergis en ook ik vind ze érg lekker. Voor deze Fastfood Friday maak ik zelf kaastengels maar in plaats van ze te frituren, maak ik ze klaar in de Airfryer. Is net even iets sneller en zorgt voor minder rotzooi op het aanrecht. En ondanks dat deze kaastengels niet zo donkerbruin worden als degene die je in de frituurpan gooit, zijn ze wel mega krokant en wordt de kaas binnenin lekker zacht. Ultieme guilty pleasure als je het mij vraagt!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Kaastengels uit de Airfryer

Kaastengels uit de Airfryer

Kaastengels uit de Airfryer

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kaastengels uit de Airfryer

Kaastengels uit de Airfryer

Fastfood Friday: Kaastengels uit de Airfryer

Recept afdrukken Pin recept
14 stuks

Ingrediënten

  • 7 vellen filodeeg - (diepvries)
  • 500 gr belegen kaas - blok
  • 50 ml zonnebloemolie

Instructies

  • Verwarm de Airfryer naar 200°C en laat de vellen filodeeg ontdooien. Haal er voor de zekerheid een paar extra uit; filodeeg uit de diepvries scheurt altijd bij het ontdooien.
  • Snijd het blok kaas in repen van ongeveer 10 cm lang en 1 cm dik.
  • Snijd de vellen filodeeg doormidden.
  • Smeer één velletje volledig in met zonnebloemolie. Leg de reep kaas aan de onderkant van het velletje filodeeg en rol deze vervolgens op.
  • Duw tijdens het oprollen de zijkanten van het filodeeg naar binnen zodat de kaas goed in het pakketje blijft zitten.
  • Smeer de kaastengels aan de buitenkant nogmaals in met zonnebloemolie en leg ze vervolgens in het mandje van de Airfryer.
  • Bak de kaastengels in 5-6 minuten goudbruin en krokant. Serveer ze direct.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept