Fastfood Friday: Krokante Bacon & Parmezaan drumsticks uit de oven met tomatendipsaus

Eén van de populairste recepten op Ohmyfoodness is nog altijd KFC’s Krokante drumsticks. Ik maakte ze járen geleden al, dus super leuk om te zien dat het nog steeds een populair recept is. Voor de Fastfood Friday van vandaag maak ik wederom krokante drumsticks maar dan naar een eigen recept. Een héél lekker recept als je het mij vraagt want ik maak een combinatie van krokante kipstukken en dit recept voor Chicken Parmesan. Oh, en voor extra smaak wikkel in de drumsticks ook nog even in plakjes spek want spek maakt alles lekkerder. Kip, spek, kaas én een krokant korstje… kan bijna niet beter toch? Omdat je deze drumsticks met je handen moet willen eten maak ik er ook nog een lekkere tomatendipsaus bij. Die gaat perfect samen met het krokante vlees. Vandaag heb ik ervoor gekozen om de drumsticks in de oven te bereiden omdat dit net zo makkelijk is als frituren en de drumsticks alsnog heel krokant worden, maar voel je vrij om het vlees te frituren uiteraard.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Krokante Bacon & Parmezaan drumsticks uit de oven

Krokante Bacon & Parmezaan drumsticks uit de oven

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Krokante Bacon & Parmezaan drumsticks uit de oven

4 van 1 stem

Krokante Bacon & Parmezaan drumsticks uit de oven met tomatendipsaus

Porties6 stuks

Ingrediënten

Voor de krokante drumsticks:

  • 6 drumsticks
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 2 eieren
  • 75 gr paneermeel
  • 20 gr Parmezaanse kaas - fijngeraspt
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uipoeder
  • peper en zout

Voor de tomatendipsaus:

  • 1 sjalot - gesnipperd
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl Worcestershiresauce
  • 200 ml gezeefde tomaten (passata)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakrooster met een vel bakpapier.
  • Wikkel de vlezige stukken van de drumsticks in de spek. Gebruik voor iedere drumstick twee plakjes ontbijtspek.
  • Klop de eieren op in een kommetje en schep de paneermeel, Parmezaanse kaas, knoflookpoeder, uipoeder en wat peper en zout door elkaar op een bordje.
  • Wentel de in spek gewikkelde drumsticks door de losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermengsel.
  • Leg de drumsticks naast elkaar op het bakrooster en bak de kip in het midden van de oven in 35-40 minuten helemaal gaar en krokant.
  • Maak terwijl de kip in de oven zit de dipsaus. Fruit hiervoor de knoflook en sjalot in een klein beetje olie aan.
  • Doe de tomatensaus in de pan en bak deze zo'n 2 minuten mee.
  • Voeg dan de donkerbruine basterdsuiker, Worcestershiresauce en gezeefde tomaten toe. Roer goed door en breng de saus aan de kook.
  • Laat de dipsaus 5-10 minuten op laag vuur pruttelen tot de saus wat indikt.
  • Serveer de krokante drumsticks met de tomatendipsaus.

Join the Conversation

  1. Hi!

    In het recept staat oven op 180 graden en in je video zeg je 200…. Welke is het nou? :)

    1. Sabine Author says:

      Oh, dat is niet heel consequent nee – sorry! 200 graden moet het zijn, ik heb het in het recept aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close