Toen Tim en ik jaren geleden nog het Paleo ‘dieet’ volgden maakte ik regelmatig meatloaf, een soort brood op basis van gehakt. Hartstikke lekker als snack maar ook als onderdeel van de lunch of het diner. De laatste jaren heb ik eigenlijk nauwelijks gehaktbrood gemaakt en ik besloot dat dit wel weer eens tijd werd. In plaats van een groot meatloaf te maken, maakte ik mini meatloaf, 6 kleine gehaktbroodjes die perfect zijn om mee te nemen naar je werk of school als onderdeel van de lunch. De gehakt’broodjes’ zijn lekker zacht en smeuïg en het glazuur bovenop zorgt voor een heerlijk plakkerig laagje. Echt een Fastfood Friday vind ik zelf want je bent er ook nog in no-time mee klaar. Handig!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Mini meatloaf

Mini meatloaf

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Mini meatloaf

Mini meatloaf

Mini meatloaf

6 stuks

Ingrediënten

Voor de mini meatloaf:

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1 ei
  • 1 el Worcestershiresaus
  • 50 ml barbecuesaus
  • 50 gr paneermeel
  • 2 el gedroogde peterselie
  • peper en zout

Voor het glazuur:

  • 100 ml ketchup
  • 3 el donkerbruine basterdsuiker
  • 2 tl dijonmosterd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Doe alle ingrediënten voor de meatloaf bij elkaar in een kom en kneed dit goed door.
  • Vorm 6 gehaktballen van de mix en kneed deze in de vorm van slavinken.
  • Leg de mini meatloaf op de bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven.
  • Roer alle ingrediënten voor het glazuur door elkaar en smeer hier de mini meatloaf na 15 minuten mee in.
  • Schuif de meatloaf nog even 10 minuten terug in de oven zodat het glazuur lekker plakkerig kan worden en serveer de gehaktbroodjes direct.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Tag @ohmyfoodnessnl of gebruik #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Renske

    Ziet er lekker uit! Dit ga ik vandaag proberen :)
    Heb je toevallig een tip waarmee ik de bbq saus kan vervangen? Ik houd namelijk niet van die rook smaak.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.