Fastfood Friday: Pulled pork uit de oven

We delen op Ohmyfoodness geregeld recepten met Pulled Pork en ook veel recepten die geschikt zijn voor de slowcooker. En steevast krijgen we bij ieder slowcookerrecept de vraag of de gerechten op de een of andere manier ook in de pan of in de oven te bereiden zijn. Met ons recept voor Pulled Pork is dat niet anders en hoewel je het vlees ook lekker op de barbecue kunt klaarmaken, is het óók heel makkelijk te bereiden in de oven. In de video van vandaag deel ik mijn recept voor Pulled Pork uit de oven met je. Trek er even wat tijd voor uit want het vlees moet boterzacht zijn voordat het uit elkaar te trekken is met twee vorken, maar ik garandeer je: alleen van de geur in huis begin je al te watertanden. En je kunt er dus een van onze overheerlijke Pulled Pork recepten mee maken!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Pulled pork uit de oven

Pulled pork uit de oven

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Pulled pork uit de oven

3.85 van 13 stemmen

Fastfood Friday: Pulled pork uit de oven

Porties4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg procureur of schouderkarbonades
  • 2 uien - in halve ringen
  • 4 teentjes knoflook - gepeld en geplet
  • 33 cl donker bier - bijv. Rochefort Trappistes 10
  • 150 ml barbecuesaus
  • 100 ml ketchup
  • 1 el Worcestershiresauce
  • 1 el sojasaus

Voor de dry rub:

  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl uipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Roer alle ingrediënten voor de dry rub door elkaar en smeer hier het vlees mee in. Leg het vlees in een ovenbestendige pan met deksel.
  • Doe de uien, knoflook en alle natte ingrediënten bij het vlees in de pan.
  • Doe de deksel op de pan en laat het vlees 2,5 uur in de oven garen.
  • Pluk het vlees uit elkaar met twee vorken en laat het nog een half uurtje in de marinade liggen.

Join the Conversation

  1. Chantalle says:

    Hi Sabine, als allereerste van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoontje.
    Ik hou het kort, is deze pulled pork in te vriezen?
    Enzo ja met de marinade of zonder?
    X Chantalle

  2. Sabine says:

    Van harte gefeliciteetd met de geboorte van jullie zoon en broertje!
    Deze pulled pork ziet er hemels uit en helemaal niet moeilijk om te maken.

  3. Chantalle says:

    Hi Sabine,
    Is deze pulled pork ook lekker in je eerdere beschreven pulled pork risotto?

    1. Sabine Author says:

      Zeker!

  4. Hey Sabine!
    Zou je dit ook zo in de oven met een stuk Boston Butt kunnen maken?

    1. Sabine Author says:

      Zeker! Zelfde bereidingswijze. Lekker!

  5. Martin says:

    Kan je het eerder maken en kort voor serveren opwarmen op het gas ( in de marinade)?

    1. Sabine Author says:

      Zeker!

  6. Jennie says:

    Wat adviseer je als je geen flesje bier wilt gebruiken? Wat kan ik dan bijvoegen qua vocht (alcoholvrij!)?

    1. Sabine Author says:

      Je zou Cola kunnen gebruiken! Dat klinkt gek, maar is hartstikke lekker in combinatie met de andere ingrediënten. En anders alcoholvrij bier.

  7. Ik genoot altijd van je eerdere recept met cola in de slowcooker. Is deze nog ergens terug te vinden? Vooral qua hoeveelheid vocht een verschil denk ik?

  8. Ik vind mijn eerdere reactie niet terug, maar genoot altijd erg van je recept met cola uit de slowcooker. Kan ik dat nog ergens terugvinden of dit recept aanpassen naar de slowcooker?

  9. Jazeker, die bedoel ik. Fijn, dank je wel!

  10. Cindy says:

    In de printversie staat niet dat de uien ed gebakken moeten worden. Helaas heb ik dit nu niet kunnen doen omdat alles al in de oven zit. Zou dit veel uitmaken en is het nog op te lossen?

    1. Sabine Author says:

      De printversie is exact hetzelfde als de websiteversie, daar hoef je de uien ook niet aan te bakken.

      1. Cindy says:

        Dank voor je reactie. Het is helemaal goed gekomen. Mijn schoonmoeder zei zelfs we houden deze erin. Het was echt de lekkerste pulled pork die ik zelf ooit gegeten heb. De bbq kan hier niet tegenop. Heel hartelijk dank voor het delen van dit recept. Een dikke 10+

      2. Sabine Author says:

        Wat fijn! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close