Hoewel ik het heerlijk vind om een kerstontbijt te organiseren voor familie of vrienden, vind ik het toch altijd wel jammer dat je redelijk bijtijds op moet staan om de keuken in te duiken. Kerst is voor ons namelijk ook wel echt een weekend. Eentje waarin we uitslapen, mits Vic dat toelaat natuurlijk, en waarin we het liefst zo lang mogelijk in kloffie rond huppelen. Ik ben dan ook groot fan van ontbijtrecepten die je eventueel de avond van te voren al kunt voorbereiden en in deze Fastfood Friday deel ik vandaag zo’n recept met je. Ik maak namelijk een wentelteefjes ovenschotel, het ideale gerecht om de avond van te voren al zo goed als klaar te maken zodat het op kerstochtend alleen nog even de oven in hoeft. Bovendien is deze ovenschotel ook perfect om restjes brood of fruit op te maken. Hoera voor minder voedselverspilling en waanzinnig lekker eten!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Wentelteefjes ovenschotel
Wentelteefjes ovenschotel

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Wentelteefjes ovenschotel

Wentelteefjes ovenschotel

Recept afdrukken Pin recept
6 personen

Ingrediënten

Voor de wentelteefjes:

  • 1 baguette - minimaal 1 dag oud
  • 6 eieren
  • 75 gr kristalsuiker
  • 500 ml volle melk
  • 125 ml slagroom
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 100 gr blauwe bessen

Voor het kaneelkruim:

  • 75 gr bloem
  • 75 gr bruine basterdsuiker
  • 25 gr boter
  • 1 tl kaneel

Instructies

  • Doe de eieren samen met de suiker in een kom en klop dit even lichtjes op. Voeg dan melk, slagroom, vanille en kaneelpoeder toe en klop het geheel tot een egaal beslag.
  • Scheur de baguette in grove stukken en schep deze samen met de blauwe bessen door het beslag.
  • Schep alle ingrediënten in een ovenschaal. Dek de ovenschaal af met plasticfolie en zet hem minimaal 2 uur of een hele nacht in de koelkast.
  • Verwarm na 2 uur de oven voor op 180°C.
  • Maak het kaneelkruim door alle ingrediënten met je vingertoppen te mengen tot een grof kruim.
  • Verdeel het kruimeldeeg over de ovenschaal en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • Bak de wentelteefjes ovenschotel 20 minuten in het midden van de oven, haal het aluminiumfolie eraf en bak de schotel onafgedekt nogmaals 20 - 25 minuten tot het kaneelkruim lekker krokant is en het meeste vocht is verdampt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Tag @ohmyfoodnessnl of gebruik #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

één antwoord

  1. Nelise

    5 stars
    Heerlijk als kerst ontbijt! Gisteravond al klaar gemaakt en vanochtend zo de oven in geschoven. Super lekker!!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.