Fastfood Friday: Zelfgemaakte shoarmarol

Een poosje geleden vertelde ik jullie al dat ik bij het bestellen van friet steevast een kroket meebestel omdat ik die wil uitlepelen met de friet. Erbij gaat altijd nog een andere snack en negen van de tien keer is dat een bamischijf of shoarmarol met knoflooksaus. Enkele maanden terug deelde ik het recept voor zelfgemaakte bamischijven al met je, vandaag laat ik je zien hoe je een zelfgemaakte shoarmarol maakt! Kleine disclaimer: 100% te vergelijken met de shoarmarol uit de cafetaria is deze zelfgemaakte helaas niet. Ik weet niet precies welk deeg er voor shoarmarollen wordt gebruikt, maar loempiavellen zijn het in ieder geval niet. Ik maakte mijn zelfgemaakte shoarmarol wél met loempiavellen en gelukkig zijn ze net zo krokant en mooi bruingekleurd geworden als the real deal. En, het allerbelangrijkste, de smaak is fantastisch! Het fijne aan dit soort zelfgemaakte snacks is dat je de vulling natuurlijk naar smaak kunt aanpassen. Zo maakte ik mijn shoarmarollen met paprika en ui, maar als je geen varkensvlees eet zou je ze ook kunnen maken van kippendijen. Ook hartstikke lekker! Met het recept dat ik ga delen maak je 8 shoarmarollen en ik ga er vanuit dat je ze niet allemaal in een keer op eet. Gelukkig zijn de zelfgemaakte shoarmarollen prima in te vriezen. Doe ze in een ziplockbag, leg ze in de vriezer en haal ze de gewenste hoeveelheid uit de vriezer als je ze wilt eten. Ook diepgevroren hoeven ze maar een paar minuten de hete olie in.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Zelfgemaakte shoarmarol

Zelfgemaakte shoarmarol

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Zelfgemaakte shoarmarol

No ratings yet

Zelfgemaakte shoarmarol

Porties8 stuks

Ingrediënten

  • 16 loempiavellen
  • 500 gr shoarma
  • 1 rode paprika - in kleine blokjes
  • 1 ui - gesnipperd

Instructies

  • Haal de loempiavellen op tijd uit de vriezer. Laat ze 45 minuten in de verpakking liggen en leg ze vervolgens uit de verpakking op een bord. Dek af met een vochtige theedoek tot je de loempiavellen gaat gebruiken.
  • Verhit een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de shoarma, ui en rode paprika samen tot de paprika zacht is en de shoarma gaar.
  • Laat de shoarmavulling volledig afkoelen.
  • Verhit een frituurpan of olie in een wokpan naar 180°C.
  • Leg twee loempiavellen op elkaar met een punt naar je toe. Schep een flinke lepel van de shoarma net onder de helft op het loempiavel.
  • Rol de onderste punt van de loempiavellen over de shoarmavulling en rol twee keer op. Vouw vervolgens de zijpunten over het midden en rol de shoarmarol verder op. Plak het puntje van de loempiavellen vast met een beetje water.
  • Frituur de shoarmarollen zo'n 5-7 minuten in de hete olie tot ze bruingekleurd en knapperig zijn.

Join the Conversation

  1. Lilian says:

    Zouden ze ook in oven gebakken kunnen worden? X

    1. Sabine Author says:

      Ja, dat kan wel! Ik zou 20-25 min op 180 graden aanhouden.

  2. Daniëlle says:

    Lijkt mij leuk om eens zelf te maken! Ga je recept dus zeker een keer proberen!

  3. Wendy says:

    Wat je over hebt kan je invriezen…maakt dat voor je deeg niks uit?

    1. Sabine Author says:

      Nee hoor, kan prima! :)

  4. Hoi sabine,
    Als ik ze iets dunner maak en ze van uit de vriezer,bevroren (zodat ik een lading voorraad heb )in een philips xxl (sensitive smart) airfryer bak.hoe lang en op hoeveel graden zou jij ze bakken? ik houd dan ook het dubbele loempia vel aan waar ik ze in oprol.
    Er zijn zo weinig goeie recepten te vinden voor dat type airfryer.ik heb ook de app,en ja vele sites vast staan.Maar ben niet zo te spreken over de recepten.Moet veel eigen recepten testen.

    Groetjes,Roos.

    1. Sabine Author says:

      Hmm, goede vraag. Ik zou beginnen met 12 minuten op 200 graden en dan even kijken hoe ze ervoor staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close