Soms zijn er van die dingen die ik besluit te doen waar ik achteraf van denk: waarom ook alweer? Een paar maanden geleden riep ik jullie via Instagram op tot het indienen van foodchallenges: uitdagingen voor één dag of meerdere dagen op het gebied van eten. Er werd massaal op gereageerd en ik heb echt een waslijst aan challenges waar ik er dit jaar een paar van wil doen. Denk bijvoorbeeld aan het leven op een uitkeringsbudget, maar ook het omdraaien van je dag door de dag te starten met avondeten en te eindigen met ontbijt. Een challenge die ook veel genoemd werd is deze: één week leven op kant-en-klaarmaaltijden. En ja, dit is er direct eentje die nogal ver bij mij vandaan ligt zoals je zult begrijpen. Ik ben echt niet per se anti kant-en-klaar hoor. Ik snap het gemak, maar zelf kook ik gewoon véél liever vers. Dus ja, een week leven op kant-en-klaarmaaltijden was voor ons een echte uitdaging en toch heb ik het gedaan. Ik heb voor jullie alles op beeld vastgelegd en in de onderstaande video kun je zien hoe het ons is vergaan. Welke maaltijden hebben we gegeten, hoe voelde ik me aan het einde van de week en wat heeft het gedaan met ons boodschappenbudget?


Klik hier als je de video niet kunt zien

De onderstaande maaltijden heb je voorbij zien komen in de video:

 • Iglo Tagliatelle met zalm – €4,25
 • AH Groentequiche Provençaal – €4,19
 • AH groene salade tomaat-komkommer – €2,79
 • AH Sushi edo – €7,99
 • AH ovenschotel rode biet, rundergehakt – €5,89
 • Chef Martin rijk gevulde erwtensoep –  €4,10
 • AH Stoommaaltijd kip teriyaki – €4,79
 • AH Stoommaaltijd zalm-dille – €6,19
 • AH Aziatische yakitori – €3,69
 • AH verse stamppot witlof ham-kaas – €4,00
 • Aviko maaltijdpannetje Genua – €3,99

Wat ik nog vergeten te vermelden ben in de conclusie van deze challenge maar wat ik wel echt schrikbarend vond is de hoeveelheid plastic waste die komt bij het eten van kant-en-klaarmaaltijden. Letterlijk iedere maaltijd die we hebben gegeten tijdens deze week kwam in een plastic verpakking en onze prullenbak puilde uit van het plastic aan het einde van de week. Doodzonde en ook nog eens heel slecht voor het milieu. Als dus de kosten en de smaak je al niet zouden overhalen tot het zelf koken van gerechten: denk dan eens aan het afval dat je creëert met het eten van kant-en-klaarmaaltijden.

Mocht jij suggesties hebben voor leuke foodchallenges, schroom dan zeker niet om ze me te vertellen!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.