Manlief Tim krijgt de smaak van het filmen (van challenges en proeverijen) een beetje te pakken. Regelmatig komt het voor dat hij met een leuk idee op de proppen komt voor het OMF YouTubekanaal en ook voor de onderstaande video was dit het geval. Het leek Tim namelijk wel eens een goed idee om een hotsauce challenge te doen. Kortom: hete sauzen van verschillende scoville levels (check de video voor uitleg!) proeven en kijken hoe je hierop reageert. Nu kan ik met mijn PDS totáál niet tegen pittig eten, zo’n challenge doen zorgt er gegarandeerd voor dat ik een week het huis niet uit zou kunnen, maar het is natuurlijk wel het leukst om zo’n challenge samen met iemand anders te doen. Tobias, vriend van Viv – zien jullie die ook eens!, was de bok. In onderstaande video proeven onze mannen maar liefst 11 soorten hot sauces, variërend van ‘slootwater pittig’ tot extreem heet.


Klik hier als je de video niet kunt zien

De sauzen die de mannen hebben getest:

1. Frank’s Hot Sauce
2. Sriracha
3. Tabasco Chipotle
4. Iguana Gold Habanero Island Pepper
5. Pain is Good #218, medium
6. Blair’s Salsa de la Muerte
7. Tabasco Habanero
8. Scovilla Hot Gourmet Savina’s Kiss
9. Scovilla Hot Gourmet Scorpion King
10. Scovilla Hot Gourmet King Naga
11. Scovilla’s Dragonfire

Ik heb de sauzen besteld bij Kruidenkaravaan en Hete Saus (niet gesponsord).

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

6 reacties

 1. Sylvia

  Hele leuke video. Alleen eigenlijk zou je moeten proberen om zonder de mildere sausen ineenkeer die laatste doen. Goede kans dat ie dan nog een stuk heter “proeft”, omdat nu al het ware al wat hittereceptoren zijn “uitgeschakeld”.

  Beantwoorden
  • Sabine

   Haha, dan wordt de video zo kort. De spanning moest wel een beetje opgebouwd worden natuurlijk. En de mannen moesten even wennen ;)

   Beantwoorden
 2. Charlotte

  haha geweldig. De laatste 5 minuten kon ik niet stoppen met lachen zo leuk.

  Moet zeggen dat ik niet super van pittig eten houd maar dan met dit wel denk, mwah, tot halverwege lijkt me wel lekker.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.