Stellen die proberen zwanger te worden hoor je vaak zeggen dat ze ‘klaar zijn’ voor het hebben van een baby. Maar wat is dat klaar nou precies? Ik denk dat het bestaat uit een aantal elementen: kun je mentaal en fysiek voor een kindje zorgen, heb je een stabiele relatie en goede woonomgeving en heb je een stabiele financiële situatie? Dat laatste is best lastig om te bepalen van te voren want pas wanneer je daadwerkelijk een babytje krijgt of hebt, weet je wat het allemaal gaan kosten. Een kindje is ‘in de aanschaf’ best duur. Je hebt een kinderwagen nodig, maxi-cosi, baby-uitzet en tal van spulletjes maar het hebben van een kindje brengt ook maandelijkse kosten met zich mee. Ik kan me voorstellen dat het heel lastig is te bedenken wat een baby’tje kost in de maand en daarom maakte ik de onderstaande video. Vandaag doe ik een boekje open over onze maandelijkse kosten voor Vic. Vic is momenteel 5 maanden en gaat naar de opvang, krijgt bijvoeding, flesvoeding en we sparen voor hem. Maar daarnaast zijn er natuurlijk ook nog kosten voor de luiers, de kleertjes etc. Uiteraard kun je het allemaal zo duur maken als je zelf wilt maar mocht je benieuwd zijn naar de mogelijke maandelijkse kosten voor een baby, dan hoop ik dat je iets aan mijn video hebt.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

4 reacties

 1. Nathasja

  Leuke en informatieve video! T enige wat ik mis bij de verzekering is de uitvaartverzekering, niet iets waar je meteen aan denkt bij een baby maar wel belangrijk i.m.o.

  Beantwoorden
 2. Jessica

  Leuke en handige video. Ik vraag me af: hoe deden jullie dat met kraamcadeaus, hadden jullie een verlanglijst? Wat heeft Vic allemaal gehad en zaten daar nog spullen bij die waarvan je dacht:hee, wat andig?

  Beantwoorden
  • Sabine

   Nee, we hadden geen verlanglijstje. We kregen vooral kleinigheidjes of juist hele unieke dingen. Mijn moeder had bijvoorbeeld een kraammand gemaakt waar ik iedere dag voor 10 dagen een cadeautje uit mocht pakken. Waren allemaal kleine dingetjes: fotolijstje met foto, knuffeltje, speeltje etc. Vrienden gaven een loopwagen, kleertjes, een knuffel etc. Sommige dingen hebben we dubbel gekregen en dat is enerzijds zonde, anderzijds heb ik die nu gewoon in een cadeaumand gedaan zodat we het konden doorgeven. Echt praktische dingen kregen we in de kraamperiode niet, die hebben we eigenlijk allemaal voor die tijd al gekocht en/of gekregen. Je leert na verloop van tijd ook pas was je echt handig vind, dus voor die tijd is het lastig vragen ;)

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.