Het staat al een tijdje op mijn to do list en iedere keer als ik op de markt loop zeg ik tegen mezelf ‘dit moet ik echt nog een keer doen…’. Ik heb het over vis fileren. Kant-en-klaar gefileerde vis is overal te kopen en natuurlijk is dit ook het makkelijkst om voor te kiezen, maar het lijkt me geweldig om een verse vis op de markt te koop en deze helemaal zelf, van begin tot eind klaar te maken. Inclusief het fileren dus. Maar vis fileren is een kunst en vergt ook zeker wat oefening. Het is makkelijker om de vis te verpesten dan om hem perfect te fileren. Op YouTube kwam ik een onwijs duidelijk filmpje tegen over het fileren van rondvis, bijvoorbeeld zalm. Deze uitleg wilde ik graag met je delen, ik durf te wedden dat je het met behulp van deze uitleg en een beetje oefening over een tijdje zelf ook kunt. Ik ga het in ieder geval proberen binnenkort. Denk ik…

Iets meer uitleg nodig? Jules laat je in de onderstaande video zien hoe je een vis fileert en helemaal schoonmaakt. Een zeer belangrijke stap om niet te vergeten wanneer je een verse vis hebt gekocht, is het verwijderen van de schubben. Gelukkig is dat een van de makkelijkste dingen om te doen.

Ideeën nodig om jouw vis ergens in te verwerken? We hebben er genoeg! Hier vind je een overzicht van alle recepten die zijn gepubliceerd waar vis in is verwerkt.

Heb jij wel eens vis gefileerd?

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.