Curryrecepten, je kunt er niet genoeg in je repertoire hebben zitten. Ik blijf er zelf ook maar eindeloos mee variëren en iedere keer smaakt de curry weer anders. Vandaag deel ik een compleet vegetarisch recept met je, eentje waarin je prima alle groenterestjes uit de koelkast kwijt kunt. Ideaal voor het einde van de week als je kookzin een beetje is verdwenen maar je nog wel de koelkast vol hebt liggen met fijne groenten. Deze kikkererwten & spinaziecurry met zongedroogde tomaat is mild van smaak en is dankzij de kokosmelk heerlijk romig. Het vlees liet ik lekker achterwege, dat heeft deze curry totaal niet nodig. Voor iets meer body kun je eventueel wat pompoen of zoete aardappel aan de curry toevoegen.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Kikkererwten & Spinaziecurry met zongedroogde tomaat

Kikkererwten & Spinaziecurry met zongedroogde tomaat

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kikkererwten & Spinaziecurry met zongedroogde tomaat

Kikkererwten & Spinaziecurry met zongedroogde tomaat

Kikkererwten & spinaziecurry met zongedroogde tomaat

Recept afdrukken Pin recept
4 personen

Ingrediënten

  • 75 gr gele currypasta
  • 200 gr spinazie
  • 200 gr kikkererwten
  • 200 gr semi zongedroogde tomaatjes
  • 1 blik tomatenblokjes - 400 gr
  • 1 blik kokosmelk - 400 ml
  • sap van 1/2 citroen

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een diepe pan en bak hierin de currypasta zo'n 2 minuten aan.
  • Voeg de spinazie toe en bak deze al omscheppend tot de blaadjes beginnen te slinken.
  • Doe dan de kikkererwten, zongedroogde tomaatjes, tomatenblokjes en kokosmelk in de pan en voeg hier het citroensap aan toe.
  • Breng de curry al roerend aan de kook.
  • Dek de pan af met een deksel en laat de curry op laag vuur zo'n 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Serveer de vegetarische curry met rijst.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.