Kip cashew uit de slowcooker

Och die slowcooker, na al die jaren ben ik er nog zó blij mee! Zeker nu er twee kleintjes bij ons in huis rondlopen vind ik het ideaal om ’s ochtends vast de crockpot aan te zetten zodat we ’s avonds direct kunnen eten. Het bespaart je zoveel tijd en moeite tijdens de ‘avondspits’. Het recept dat ik vandaag met je deel is geschikt voor de slowcooker, maar het hoeft niet zolang in de pot te zitten. Dit is niet een recept dat je uren aan kunt laten staan omdat anders de kip uitdroogt. Zet je de cooker op stand high dan is deze Kip cashew uit de slowcooker in 1,5 uur klaar, gebruik je stand Low dan heb je aan 3-4 uur genoeg. Uiteraard kun je er wel voor kiezen om dit gerecht de avond van te voren al te bereiden zodat je het alleen nog maar hoeft op te warmen de volgende dag. Geen slowcooker en toch kip cashew klaarmaken? Check dan dit recept! Ik kies er overigens voor om de cashewnoten direct bij alle andere ingrediënten in de pot te stoppen zodat ze lekker zacht worden. Wil je ze echter zo knapperig mogelijk houden, voeg ze dan pas de laatste 10-15 minuten van de kooktijd aan het gerecht toe.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Kip cashew uit de slowcooker
Kip cashew uit de slowcooker

Ga terug naar alle slowcooker recepten

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kip cashew uit de slowcooker
3.93 van 26 stemmen

Kip cashew uit de slowcooker

Porties4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet – in blokjes
  • 2 el maïzena
  • zwarte peper
  • 4 bosuitjes – in grove stukken
  • 1 rode peper – in ringen
  • 4 teentjes knoflook – fijngehakt
  • 2 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 1 el oestersaus
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl gemberpasta of 1/2 cm verse gember
  • 100 gr cashewnoten – ongezouten

Instructies

  • Doe de blokjes kipfilet in een ziplockbag of in een kom en voeg hier de maizena en zwarte peper aan toe. Schep of kneed het geheel goed tot ieder stukje kip voorzien is van een laagje maizena.
  • Doe de kip in de pot van de slowcooker en voeg hier de bosui, rode peper en cashewnoten aan toe.
  • Roer de overige ingrediënten door elkaar en schenk de marinade in de pot van de slowcooker. Schep alles even goed om en doe de deksel op de pot.
  • Gaar de kip cashew 1,5 uur op stand high of 3-4 uur op stand low. Schep halverwege de kooktijd alles een keertje om.

Join the Conversation

  1. Esmee says:

    Hey Sabine, ziet er heerlijk uit! Is dit recept ook weight watchers proof? Of ww proof te maken?

    1. Sabine Author says:

      Cashewnoten zijn voor WW altijd vrij hoog in punten dus daar kun je altijd minder van gebruiken of ze weglaten. Voor de rest is het gerecht hartstikke WW-proof.

  2. Miekje says:

    Gemaakt in mijn slowcooker! Superlekker dus opgeslagen bij mijn favorieten.. Bedankt

  3. Rianne Groen says:

    Echt super lekker!

  4. Sabine says:

    Hi Sabine,

    Welke Multicooker heb je? Staat er nog een typenummer op? Of heb je een link naar de website waar je deze besteld hebt?
    Dankjewel!

    Groetjes,
    Sabine

    1. Sabine Author says:

      CrockPot Express-Pot CR051. Dit gerecht is echter gemaakt in mijn slowcooker, die is ook van CrockPot, type CSC011x.

      1. Sabine says:

        Ok, top dankjewel. Als je zou moeten kiezen tussen beide apparaten, welke bevalt het beste?

      2. Sabine Author says:

        Aan de multicooker heb je veel meer aangezien dit meerdere apparaten in een zijn. De slowcookfunctie daarvan heb ik echter nog niets getest dus voor ik je een echt goed antwoord kan geven, moet ik dat eerst hebben gedaan. Maar van de functies die ik al wel heb getest ben ik enorm onder de indruk.

  5. Sabine says:

    Thanks voor je uitgebreide reactie! Hier gaat het de multicooker worden! Fijn dat zoveel functies in 1 apparaat zo goed werken. Scheelt ruimte in de keuken!

  6. Wendy says:

    Maakt de rode peper dit gerecht erg pittig? Ik hou erg van pittig en onze kleine meid is best wat gewend, maar ik probeer niet te pittig te koken.

    1. Sabine Author says:

      Valt reuze mee vind ik zelf! Als ze wel wat gewend is kan ze het wel aan. En anders is weglaten ook een optie natuurlijk.

  7. Nikky says:

    Zou je dit gerecht ook in de Le Creuset pan kunnen maken en dan 1,5-2 uur op laag vuur met de deksel dicht laten pruttelen?

    Groetjes,
    Nikky

    1. Sabine Author says:

      Dat zou je inderdaad kunnen doen. Maar ik weet niet of het dan per se de moeite waard is en veel toegevoegde waarde heeft!

      1. Nikky says:

        Thanks voor je reactie, zonder slowcooker lijkt me dat een goed alternatief. Ga het zeker maken binnenkort! :)

  8. Sophie says:

    Hi, kan je dit recept ook maken zonder om te scheppen? vind dit juist ideaal om sochtens erin te doen en dan savonds thuis te komen van werk en te kunnen eten!

    1. Sabine Author says:

      Ja hoor, dat kan. Als je thuis bent een keertje omscheppen is wel fijn, dan mixen de smaken nog even extra goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close