Och die slowcooker, na al die jaren ben ik er nog zó blij mee! Zeker nu er twee kleintjes bij ons in huis rondlopen vind ik het ideaal om ’s ochtends vast de crockpot aan te zetten zodat we ’s avonds direct kunnen eten. Het bespaart je zoveel tijd en moeite tijdens de ‘avondspits’. Het recept dat ik vandaag met je deel is geschikt voor de slowcooker, maar het hoeft niet zolang in de pot te zitten. Dit is niet een recept dat je uren aan kunt laten staan omdat anders de kip uitdroogt. Zet je de cooker op stand high dan is deze Kip cashew uit de slowcooker in 1,5 uur klaar, gebruik je stand Low dan heb je aan 3-4 uur genoeg. Uiteraard kun je er wel voor kiezen om dit gerecht de avond van te voren al te bereiden zodat je het alleen nog maar hoeft op te warmen de volgende dag. Geen slowcooker en toch kip cashew klaarmaken? Check dan dit recept! Ik kies er overigens voor om de cashewnoten direct bij alle andere ingrediënten in de pot te stoppen zodat ze lekker zacht worden. Wil je ze echter zo knapperig mogelijk houden, voeg ze dan pas de laatste 10-15 minuten van de kooktijd aan het gerecht toe.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Kip cashew uit de slowcooker

Kip cashew uit de slowcooker

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kip cashew uit de slowcooker

Kip cashew uit de slowcooker

Kip cashew uit de slowcooker

Recept afdrukken Pin recept
4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet - in blokjes
  • 2 el maïzena
  • zwarte peper
  • 4 bosuitjes - in grove stukken
  • 1 rode peper - in ringen
  • 4 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 2 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 1 el oestersaus
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl gemberpasta of 1/2 cm verse gember
  • 100 gr cashewnoten - ongezouten

Instructies

  • Doe de blokjes kipfilet in een ziplockbag of in een kom en voeg hier de maizena en zwarte peper aan toe. Schep of kneed het geheel goed tot ieder stukje kip voorzien is van een laagje maizena.
  • Doe de kip in de pot van de slowcooker en voeg hier de bosui, rode peper en cashewnoten aan toe.
  • Roer de overige ingrediënten door elkaar en schenk de marinade in de pot van de slowcooker. Schep alles even goed om en doe de deksel op de pot.
  • Gaar de kip cashew 1,5 uur op stand high of 3-4 uur op stand low. Schep halverwege de kooktijd alles een keertje om.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

11 reacties

  1. Esmee

    Hey Sabine, ziet er heerlijk uit! Is dit recept ook weight watchers proof? Of ww proof te maken?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Cashewnoten zijn voor WW altijd vrij hoog in punten dus daar kun je altijd minder van gebruiken of ze weglaten. Voor de rest is het gerecht hartstikke WW-proof.

      Beantwoorden
  2. Miekje

    Gemaakt in mijn slowcooker! Superlekker dus opgeslagen bij mijn favorieten.. Bedankt

    Beantwoorden
  3. Sabine

    Hi Sabine,

    Welke Multicooker heb je? Staat er nog een typenummer op? Of heb je een link naar de website waar je deze besteld hebt?
    Dankjewel!

    Groetjes,
    Sabine

    Beantwoorden
    • Sabine

      CrockPot Express-Pot CR051. Dit gerecht is echter gemaakt in mijn slowcooker, die is ook van CrockPot, type CSC011x.

      Beantwoorden
      • Sabine

        Ok, top dankjewel. Als je zou moeten kiezen tussen beide apparaten, welke bevalt het beste?

      • Sabine

        Aan de multicooker heb je veel meer aangezien dit meerdere apparaten in een zijn. De slowcookfunctie daarvan heb ik echter nog niets getest dus voor ik je een echt goed antwoord kan geven, moet ik dat eerst hebben gedaan. Maar van de functies die ik al wel heb getest ben ik enorm onder de indruk.

  4. Sabine

    Thanks voor je uitgebreide reactie! Hier gaat het de multicooker worden! Fijn dat zoveel functies in 1 apparaat zo goed werken. Scheelt ruimte in de keuken!

    Beantwoorden
  5. Wendy

    Maakt de rode peper dit gerecht erg pittig? Ik hou erg van pittig en onze kleine meid is best wat gewend, maar ik probeer niet te pittig te koken.

    Beantwoorden
    • Sabine

      Valt reuze mee vind ik zelf! Als ze wel wat gewend is kan ze het wel aan. En anders is weglaten ook een optie natuurlijk.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.