Al een héle tijd heb ik een Airfryer in huis en ik ben er maar wat gelukkig mee. Toch merk ik dat ik hem alleen gebruik om patat in te bakken of borrelsnacks. Echt als vervanger voor een frituurpan dus en dat terwijl het net zo goed een oven kan zijn. Sterker nog, zo’n Airfryer is vele malen sneller dan een oven. Ik vond het dus tijd worden om er iets meer mee te experimenteren. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat mijn ouders de Airfryer vaker uit de kast trekken om iets lekkers te maken dan ik. Toch? In de video hieronder ga ik aan de slag met een experiment en, spoiler alert, dat had ik véél eerder moeten doen. Want wat zijn de kip saucijzenbroodjes uit de Airfryer waanzinnig lekker geworden. Of de Airfryer van toegevoegde waarde is in dit recept? Neuh, niet echt. Deze saucijzenbroodjes kun je namelijk ook prima in de oven klaarmaken. Je bent er waarschijnlijk inclusief voorverwarmtijd gewoon iets langer mee bezig maar dat zul je aan het eindresultaat niet merken.

Geen Airfryer in huis maar wil je deze kip saucijzenbroodjes in de oven bereiden? Bekleed dan de bakplaat van de oven met een vel bakpapier en bak de saucijzenbroodjes zo’n 15 – 20 minuten in het midden van de oven op 180°C tot ze goudbruin en gaar zijn.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Kip saucijzenbroodjes uit de Airfryer

Kipsaucijzenbroodjes uit de Airfryer

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kip saucijzenbroodjes uit de Airfryer

Kipsaucijzenbroodjes uit de Airfryer

Kip saucijzenbroodjes uit de Airfryer

Recept afdrukken Pin recept
12 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 300 gr kipgehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl sambal badjak
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 el paneermeel
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 el sesamzaadjes

Instructies

  • Verwarm de Airfryer naar 180°C. Leg een velletje bakpapier onderin het mandje zodat de saucijzenbroodjes straks niet aan het rooster vastplakken.
  • Doe het kipgehakt samen met de andere ingrediënten (behalve het ei en de sesamzaadjes) in een kom. Kneed het geheel goed door.
  • Verdeel het gehaktmengsel in een lange strook over de lengte van het bladerdeeg. Rol het bladerdeeg vervolgens stevig op. Snijd het overtollige deeg weg en druk de rand goed dicht zodat de saucijzenbroodjes straks niet opengaan tijdens het bakken.
  • Snijd de rol bladerdeeg in stukken. Bestrijk de bovenkant van de mini saucijzenbroodjes met losgeklopt ei en bestrooi ze met de sesamzaadjes.
  • Bak de kipsaucijzenbroodjes 10 minuten in het mandje van de Airfryer tot ze goudbruin gekleurd en gaar zijn.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Malou | Blonde Blossom

    Ohhh wat zien deze er overheerlijk uit zeg! Superhandig ook dat je ze kunt bereiden in de Airfryer. Wij hebben er helaas geen, maar het lijkt me zo handig! Voor nu ga ik ze inderdaad proberen uit de oven. Malou x

    Beantwoorden
  2. Ayla

    Wat heerlijk!! Mijn vriend is gek op saucijzenbroodjes én de airfryer, dus dit is een uitstekend recept om hem eens mee te verrassen!

    Beantwoorden
  3. Esmee

    Oeeeh deze ga ik maken! Ik ben zeker fan van de airfryer van mijn vader, die dingen zijn echt briljant. Helaas hebben wij er (nog) geen een, maar ik ga deze zeker uit de oven proberen, ze zien er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  4. Jan

    Vandaag gemaakt maar dan zonder de sesam bovenop echt heerlijk!

    Ga ik zeker vaker maken!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.