Vorige week was ik met nog veel meer foodies aanwezig bij een kookworkshop georganiseerd door Aviko. Onder leiding van Monique van Loon (Culy) en Topkok Jeremy Vermolen leerden we spannende gerechten maken met de producten van Aviko. En wie denkt dat dit een onmogelijke opgave: bekijk onderstaande video. Een heerlijk winters stoofpotje, ‘schelpjes op strand’ en nog veel meer lekkers werd tijdens deze kookworkshop geproduceerd en uiteraard was er na afloop genoeg tijd om te proeven.

Klik hier als je de video niet kunt zien

Het gerecht dat Jeremy ziet opmaken in de video zijn de ‘zeevruchten in het zand’ en het recept hiervoor wil ik nog even met je delen.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 100 gram Aviko Rösti Original
  • 8 kokkels
  • 4 scheermessen
  • 4 mosseltjes
  • 1 eetlepel sushi-azijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1/8 rode peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/4 sjalotje
  • 4 eetlepels witte wijn
  • 1 lepel parelmoer (eetbare kleurstof)

1. Droog de rösti op vetvrij papier in de oven op 150°C. De rösti moet licht van kleur blijven maar wel krokant worden. Het drogen duurt ongeveer anderhalf uur.

2. Laat de rösti afkoelen en maak deze in een foodprocessor helemaal fijn. Breng het ‘zand’ op kleur met de parelmoer.

3. Bak de scheermessen, mosselen en kokkels samen met het fijngesneden pepertje in een koekenpan heel kort aan tot de schelpen openen.

4. Leg de zeevruchten op keukenpapier en laat ze uitlekken. Verwijder bij de scheermesjes het vaste gedeelte dat aan de schelp zit.

5. Blus de aanbaksels in de pan af met sushi-azijn, het sjalotje, de fijngehakte knoflook en de olie. Marineer de schelpjes met de dressing die hierdoor ontstaat.

6. Schep wat zand op elk bord, leg de schelpjes erop en versier het gerecht met zeewier, zeekraal of een andere zeebloem.

Zeevruchten in het zand

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.