Het is weer tijd voor een súper leuke samenwerking want deze keer sta ik in de keuken met niemand minder dan taartgodin Eefje van Eefsfood! Ik heb Eefje al een paar keer op evenementen ontmoet en op Instagram volg ik haar ook al jaren. Niet in de laatste plaats omdat Eefje geweldige taarten kan bakken en je deze trouwens ook bij haar kunt bestellen. Van iedere taart die zij maakt begin ik spontaan te watertanden en ik vond het dan ook een eer dat ze me een berichtje stuurde met de vraag of ik met haar een video op wilde nemen. Uiteraard gingen we aan de slag met taarten, voor haar kanaal maakten we een hartige taart met onder andere aubergine en courgette, voor OMF gingen we aan de slag met een ECHTE guilty pleasure. Ik dook Eefje haar taartregister in en stuitte op de Oreotaart met witte chocolademousse. En tja, toen was de keuze snel gemaakt natuurlijk…


Klik hier als je de video niet kunt zien

Oreotaart met witte chocolademousse

Oreotaart met witte chocolademousse

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Oreotaart met witte chocolademousse

Oreotaart met witte chocolademousse

Oreotaart met witte chocolademousse

Recept afdrukken Pin recept
8 personen

Ingrediënten

 • 200 gr Oreo Classic
 • 100 gr Oreo White Chocolate
 • 45 gr roomboter
 • 200 gr witte chocolade
 • 450 ml slagroom
 • 1 el kristalsuiker
 • 1 vanillestokje voor het merg
 • 100 gr melkchocolade

Instructies

 • Bekleed een springvorm van 20 centimeter volledig met een vel bakpapier.
 • Smelt 45 gr boter in een pannetje en verkruimel 1 rol (= 145 gr) Oreo's in een foodprocessor. Mix vervolgens de koekkruimels met de gesmolten boter en stort de bodemmix in de springvorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel en zet de springvorm even in de koelkast.
 • Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat deze afkoelen.
 • Klop ondertussen 400 ml slagroom samen met het kristalsuiker en het vanillemerg lobbig en voeg hier al kloppend de afgekoelde witte chocolade aan toe. Meng dit tot de slagroom de chocolade heeft opgenomen.
 • Stort de witte chocolademousse in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de taart minimaal 2,5 uur in de koelkast zodat deze op kan stijven.
 • Maak de ganache door de melkchocolade en rest van de slagroom (50 ml) samen in een pannetje te smelten. Laat de ganache heel iets afkoelen, hierdoor wordt hij ook weer dikker.
 • Verkruimel de rest van de Oreo's en Oreo's White Chocolate en/of snijd ze grof.
 • Haal de witte chocolademoussetaart uit de springvorm en verdeel de Oreo's over de bovenkant. Garneer de taart vervolgens met de ganache.
 • Bewaar de taart ten alle tijden in de koelkast en bij voorkeur niet langer dan 3 dagen.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

20 reacties

 1. Mama van 3

  HELP na het toevoegen van de afgekoelde chocolade werd de slagroom een soort van waterig…. en het begon te klonteren allemaal. Ik ben bang dat hij nu niet meer eetbaar is…

  Beantwoorden
  • Sabine

   Oh, dat is niet de bedoeling! Dan was de chocolade waarschijnlijk nog niet koud genoeg of de slagroom al te stijf geklopt voordat de chocolade erbij ging. We zijn inmiddels een paar uur verder, heb je de taart afgemaakt en zo ja – is het nog wat geworden?

   Beantwoorden
   • mama van 3

    Neeee het is waterig gebleven helaas. Kan het zijn dat de slagroom te koud was? Want die was niet op kamer temperatuur en de chocolade had ik dacht ik echt wel goed af laten koelen.
    Ik heb alles van de bodem af laten glijden viel er ook zo af en gezien de tijd ga ik morgen denk ik vroeg opstaan om hem alsnog te maken…

   • Sabine

    Dat zou ook heel goed kunnen! Als de temperatuur van de slagroom en de temperatuur van de chocolade te ver van elkaar af liggen gaat het geheel schiften :) Je kunt dus het beste de slagroom op kamertemperatuur laten komen voordat je ermee aan de slag gaat.

  • Julia

   1 star
   Het is geen goed recept wij wilden de room maken maar het werd waterig en klonterig!!
   Slecht
   Niet proberen
   Wij hebben er een koek van gemaakt

   Beantwoorden
   • Sabine

    Het klinkt alsof je de slagroom te lang hebt geklopt waardoor deze is gaan schiften. Jammer dat het niet is gelukt!

 2. mama van 3

  Oke dan hoop ik echt dat dat het probleem is geweest. Morgen is mijn dochtertje jarig dus dan hoop ik dat het alsnog gelukt is. Ik heb ook nog de cheesecake gemaakt die je uit het boek van Miljuschka had gemaakt met de boterkoek bodem. Daar ben ik ook heeeeel benieuwd naar. Maar die smaakte voor het bakken al goed hahaha
  Ik laat het je morgen weten hartstikke bedankt iig voor je antwoorden!!

  Beantwoorden
 3. Daphne

  Kun je in plaats van vanillemerg ook vanilleextract gebruiken? En zo Ja, hoeveel? Ik ben benieuwd :)

  Beantwoorden
 4. Anne

  Hoi Sabine,

  Maal je de oreo’s met de witte vulling, of schraap je die er eerst af?
  Dat word mij uit het recept niet duidelijk..

  Groetjes!

  Beantwoorden
 5. Hennie Coolen

  Hallo, waar is het ei voor ? Staat bij de lijst van ingrediënten.
  Hij ziet er heerlijk uit de taart.
  Gr.
  Hennie.

  Beantwoorden
 6. Inge

  Ik zou het handig vinden als bij stap 4 nog even t aantal ml slagroom genoemd wordt. Ik ben uitgegaan van 400 ml omdat later nog de andere 50 ml genoemd wordt. Maar je zou het ook anders kunnen lezen. (450ml bij stap 4 en dan nog de rest uit het pakje van 500ml)

  Beantwoorden
 7. Monique

  Is het 450 ml. slagroom totaal?
  In 2 bekertjes zit 500, dan kun je 450 ml. gebruiken en met het restant 50 ml. de ganache maken?

  Beantwoorden
 8. Karo

  5 stars
  Ik heb deze taart gemaakt. Was enkel niet zo gemakkelijk om witte chocolade te smelten. Ik heb olie moeten toevoegen om het tot een glad beslag te krijgen. Voor de rest liep alles naar wens en het resultaat was overheerlijk!!

  Beantwoorden
 9. Emmelie

  4 stars
  Het heeft een middag gekost, maar het resultaat is super lekker! De mousse ging mis: de keukenmachine had een vrij snelle langzaamste stand en eer dat de witte chocolade erbij zat, was het al boter geworden. Take 2 ging gelukkig beter.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.