Ik kan me voorstellen dat niet iedereen zit te wachten op lange, ietwat ingewikkelde recepten voor Chai Cinnamonrolls en Hot Cross Buns. Het is namelijk ook wel lekker als je op paasochtend uit bed komt en binnen korte tijd een lekker ontbijt op tafel kunt toveren. Daar zijn deze met ei gevulde broodjes ideaal voor. Deze broodjes heb je in een handomdraai gemaakt, het kost je hooguit een halfuur en maar heel weinig moeite. En toch zijn deze broodjes feestelijk, lekker en voelen ze aan als een uitgebreid ontbijt. Dat is toch perfect! Voel je vrij om er naar hartenlust mee te variëren en maak vooral restjes op die je nog in de koelkast hebt liggen. Eigenlijk kun je ieder ingrediënt wel toevoegen aan deze broodjes.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Wat heb je nodig? (hoeveelheden naar smaak)

  • pistoletjes
  • truffelmayonaise (1 theelepel per pistolet)
  • eieren (1 ei per pistolet)
  • hamblokjes
  • geraspte kaas
  • peper en zout
  • verse bieslook

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Snijd de pistoletjes aan de bovenkant in en hol ze vervolgens uit. Zorg ervoor dat de ‘bodem’ van de broodjes intact blijft.

3. Smeer de binnenkant van de broodjes in met truffelmayonaise en verdeel wat hamblokjes en geraspte kaas in de broodjes.

4. Breek vervolgens in ieder broodje een ei. Probeer de eidooiers heel te laten, dat is wel zo lekker.

5. Verdeel nog wat extra hamblokjes en geraspte kaas over de broodjes en bestrooi ze met peper en zout.

6. Bak de met ei gevulde broodjes in het midden van de oven in 10 minuten gaar. De eidooiers lopen dan nog. Wil je de eieren echt hardgekookt dan hebben ze zeker 20 – 25 minuten nodig maar kies dan voor afbakbroodjes in plaats van al voorgebakken pistoletjes.

7. Bestrooi de met ei gevulde broodjes met verse bieslook en serveer ze als ze nog warm zijn.

Met ei gevulde broodjes

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

5 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.