Guilty pleasure alert! Pindakaas is de laatste tijd niet meer wég te denken. Waar het voorheen vooral door Amerikanen overal voor werd gebruikt en hier het vooral diende als broodbeleg, is dat al lang niet meer het geval. De snacks, koekjes, ijsjes en andere desserts met pindakaas als hoofdingrediënt domineren de schappen in de supermarkt. Tot ons grote geluk overigens want wij zijn dol op pindakaas. In de video van vandaag ga ik aan de slag met een hele heftige guilty pleasure waar zowel chocolade als pindakaas de hoofdingrediënten zijn. Chocolade en pindakaas gaan goed samen, dat hebben we al eens laten zien met deze peanutbuttercupfudge en deze peanutbutter hot chocolate. De combinatie van chocolade en pindakaas in deze pindakaas-chocolademousse is minstens zo briljant. Machtig maar érg lekker.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Pindakaas-chocolademousse

Pindakaas-chocolademousse

Pindakaas-chocolademousse

Recept afdrukken Pin recept
4 personen

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 200 gr kristalsuiker
  • 200 gr melkchocolade
  • 200 gr pindakaas
  • snuf zout

Instructies

  • Klop de slagroom samen met de kristalsuiker stijf. Smelt ondertussen de melkchocolade en laat deze lichtjes afkoelen.
  • Voeg de helft van de opgeklopte slagroom aan de gesmolten chocolade toe en doe hier een snufje zout bij. Gebruik de andere helft van de slagroom met de pindakaas. Spatel beide mengsels luchtig.
  • Schep de pindakaasmousse en de chocolademousse bij elkaar in glaasjes. Zet vervolgens de glaasjes met pindakaas-chocolademousse zo'n 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept