Inmiddels weten jullie wel dat je me wakker mag maken voor hartige snacks. Ik heb tien keer liever een flinke schaal met bittergarnituur dan een stuk taart en om dezelfde reden staat er hier ook regelmatig een ‘snackdiner’ op de planning. Vandaag deel ik een lekkere hartige snack met jullie die je ook prima zou kunnen inzetten voor het avondeten, gecombineerd met een frisse salade. Ik maak in de video hieronder pittige gehaktpasteitjes. Al een wat ouder recept van mij die ik in 2012 al eens op OMF deelde, maar die toe was aan een nieuw, beter zittend jasje.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Pittige gehaktpasteitjes

Pittige gehaktpasteitjes

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Pittige gehaktpasteitjes

Pittige gehaktpasteitjes

Recept afdrukken Pin recept
10 stuks

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 100 gr taugé
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 el ketchup
  • 1 el sambal
  • losgeklopt ei
  • chilisaus
  • sesamzaadjes
  • chilivlokken
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook, ui en rode paprika tot de ui glazig is.
  • Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Doe dan de ketchup en sambal in de pan en schep het geheel even om.
  • Doe als laatste de taugé erbij en verwarm deze even mee. Breng de gehaktmix op smaak met peper en zout.
  • Leg de velletjes bladerdeeg met een punt naar je toe voor je neer. Smeer één helft in met chilisaus en schep hier een flinke lepel van de gehaktmix op.
  • Vouw de pakketjes dicht en druk de randen goed aan. Verdeel de pasteitjes over de bakplaat.
  • Smeer de bovenkant van de pittige gehaktpasteitjes in met losgeklopt ei. Strooi hier zwarte sesamzaadjes en wat chilivlokken overheen.
  • Bak de pittige gehaktpasteitjes in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Rineke

    Ligt het aan mij dat ik geen ingrediënten zie staan of ben je die vergeten te vermelden? Wil deze graag gaan maken want lijken me superlekker.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.