Hoewel ik absoluut geen soepmens ben, kun je me in de wintermaanden echt wel blij maken met Aziatische soepen – Thaise in het bijzonder. Ik ben zo gek op de romige, zure en ietwat pittige smaak van Thaise soepen! In mijn Reishonger kookboek staat een recept voor Tom Yum Goong, een pittige garnalensoep, en de basis van dat gerecht heb ik gebruikt voor de pittige Thaise pindasoep die ik vandaag met je wil delen. Dit is echt een hartenwarmer. Pittige currypasta, fris citroengras, kaffir limoen en een zuurtje door het limoensap. Omdat ik er een maaltijdsoep van wilde maken waar je verder niets meer bij hoeft te serveren stopte ik er wat groenten en kip in. Uiteraard kun je de kip vervangen voor nog meer groenten of door vis. Mocht je toch nog iets meer body in de soep willen, voeg dan wat nestjes rijstnoedels toe en maak er een noedelsoep van. Gegarandeerd dat je dan vol zit na een flinke kom soep.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Pittige Thaise pindasoep

Pittige Thaise pindasoep

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Pittige Thaise pindasoep

Pittige Thaise pindasoep

Pittige Thaise pindasoep

4 personen

Ingrediënten

  • 75 gr rode currypasta
  • 1 tl gemberpasta
  • 1 tl chilipasta
  • 3 blaadjes kaffir limoen
  • 1 stengel citroengras - gekneusd
  • 250 gr kipfilet - in reepjes
  • 100 gr kastanjechampignons - in plakjes
  • 1 rode paprika - in reepjes
  • 100 gr taugé
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 el vissaus
  • 2 el sojasaus
  • 2 el lichtbruine basterdsuiker
  • 75 gr romige pindakaas
  • 400 ml kokosmelk
  • sap van 1 limoen

Instructies

  • Verhit een klein beetje olie in een diepe pan en doe hier de currypasta, gemberpasta en chilipasta in. Bak het geheel al roerend een minuut of 2.
  • Doe de kaffir limoen en citroengras in de pan en schep alles even om. Doe dan ook de kipfilet in de pan en bak deze een minuut of 5 mee.
  • Schep alle groentes inclusief de taugé bij de kip en specerijen en schep alles even goed om.
  • Schenk de sojasaus en vissaus in de pan, gevolgd door de lichtbruine basterdsuiker en de kippenbouillon.
  • Breng de soep al roerend aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de soep 25 minuten zachtjes koken.
  • Schenk na 25 minuten de kokosmelk in de pan en doe hier ook het limoensap en de pindakaas bij.
  • Verwarm de soep nog even door tot de pindakaas helemaal gesmolten is.
  • Haal voor het serveren van de soep het citroengras en de kaffirlimoen uit de soep. Schep de soep in diepe kommen en garneer met verse koriander of peterselie.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Tag @ohmyfoodnessnl of gebruik #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Kim

    Hoi,
    Deze soep lijkt mij heerlijk! Ook hier een groot Thailandfan :)
    Ik vroeg mij alleen af welke chilipasta jij gebruikt en welke gemberpasta.
    Ben benieuwd!

    Groetjes,
    Kim

    Beantwoorden
    • Sabine

      Chilipasta van Santa Maria maar die gaat/is helaas uit het assortiment. Als je mazzel hebt kun je deze nog vinden bij Albert Heijn of Jumbo, anders moet je er even voor naar de toko of zelf een rood pepertje fijnmalen. Ik gebruik altijd gehakte gember van Go-Tan.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.