De afgelopen paar weken kreeg ik herhaaldelijk de vraag of ik eens een recept voor de slowcooker zou willen delen op video. Ik heb een tijdje de boot afgehouden want ik zag het nut er niet zo van in. Want vraagt een slowcookerrecept eigenlijk wel om een video? Slowcooker recepten zijn zo kinderlijk eenvoudig, het kost je wat snijwerk, ingrediënten verzamelen en dat is het eigenlijk ook gelijk – de slowcooker doet immers zijn werk. Maar goed, de vragen kwamen steeds vaker voorbij en daarom ging ik overstag. Wilde ik wel direct een écht goed slowcookerrecept maken en dat werd mijn Rendang. In mijn Reishonger kookboek staat een heerlijk recept voor Indonesische Rendang en deze heb ik dan ook als uitgangspunt gebruikt. Wel heb ik het recept een klein beetje omgebouwd om slowcookerproof te maken maar ik kan je vertellen: da’s zeker gelukt! Aanschouw vandaag het resultaat. Oh, en plan direct even een tripje naar de toko want voor dit recept kun je helaas niet alles in de reguliere supermarkt vinden.

Ps. Het einde van deze video is iets anders dan anders. Tijdens het willen proeven kregen we te maken met een terrordreumes, Vic zit op de bijzonder fijne leeftijd van bijna 2 en werkt niet altijd even goed meer mee.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Rendang uit de slowcooker

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Rendang uit de slowcooker

Rendang uit de slowcooker

Rendang uit de slowcooker

Recept afdrukken Pin recept
4 personen

Ingrediënten

Voor de boemboe:

  • 1 el sambal oelek
  • 2 tl korianderpoeder
  • 4 sjalotten - in vieren
  • 6 teentjes knoflook - geplet en gepeld
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 cm laos
  • 1/2 tl gehakte gember
  • 1 cm geelwortel
  • 1/2 tl trassi
  • 1 el palmsuiker

Voor de rendang:

  • 1 kg riblappen - in grove stukken
  • 1 el blanke azijn
  • 1 blik kokosmelk - 400 ml (niet light!)
  • 1 stengel citroengras
  • 4 blaadjes kaffir limoen
  • 2 blaadjes laurier

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de boemboe in een hakmolentje, foodprocessor of vijzel. Vermaal het geheel tot een grove pasta.
  • Doe het vlees in de pot van de slowcooker en schenk hier de azijn bij. Schep de boemboe in de pot en schep het vlees even goed om zodat alles voorzien is van een laagje boemboe.
  • Schenk vervolgens de kokosmelk in de pot en leg de blaadjes kaffir limoen en laurier in de kokosmelk.
  • Kneus de stengel citroengras en leg ook deze in de kokosmelk. Schep het geheel even om en doe de deksel op de pot.
  • Gaar de Rendang 8 uur op stand Low of 5-6 uur op stand High tot het vlees helemaal zacht is geworden.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Tag @ohmyfoodnessnl of gebruik #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

9 reacties

  1. Petra

    Hi Sabine,
    Dat ziet er heerlijk uit! Alleen lust mijn man en zoon geen kokos….
    Zou het ook met kookroom gemaakt kunnen worden of verandert de smaak dan teveel?
    Groetjes,
    Petra

    Beantwoorden
  2. Michelle

    Vandaag deze rendang gemaakt. Ben stad en land afgelopen voor verse laos en geelwortel en kon dit natuurlijk nergens vinden. Dus toch maar de gedroogde specerijen uit m’n keukenkastje hiervoor gepakt. Ondanks het niet allemaal vers was, was de smaak erg goed. Deze komt bij onze favorieten!

    Beantwoorden
  3. Robert

    4 stars
    Hallo Sabine.
    Het “traangas” in uien e.d. komt vrij bij het afsnijden van de wortelzijde. Laat die dus zo lang mogelijk zitten. Mij helpt het prima.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.