Turkse tosti met sucuk en kasar peyniri

Al sinds jaar en dag zit er in mijn hometown Apeldoorn een Turkse supermarkt maar ik kwam er nooit echt. Een aantal jaren geleden is de supermarkt van een klein, lokaal winkeltje verhuisd naar een veel groter pand en concurreert het nu met gemakt met de naastgelegen Albert Heijn. Pas sinds een paar weken ben ik helemaal verknocht aan de Turkse supermarkt en kom ik er het liefst iedere week. Het assortiment van de supermarkt is zó groot, ze hebben er zoveel lekkere dingen en het fruit is er zoveel malen goedkoper dan bij andere supermarkten of zelfs de groenteboer. Voor nog geen €12 nam ik laatst een hele zak met fruit mee naar huis, zálig. Wat ‘onze Turk’ ook heeft is heerlijk versgebakken brood en toen ik dat laatst zag liggen besloot ik dat ik daar een recept mee wilde maken. Ik kocht wat rundergehakt, Turkse jonge kaas (kasar peyniri) en sucuk, een soort salami met heel veel knoflook. Al die ingrediënten bij elkaar vormden een Turkse tosti en die is me toch een partijtje lekker. Jongens, als je zo’n broodje voor de lunch eet kun je het avondeten bijna wel overslaan.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Turkse tosti met sucuk

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Turkse tosti met sucuk en kasar peyniri

No ratings yet

Turkse tosti met sucuk en kasar peyniri

Porties1 tosti

Ingrediënten

  • 1 klein Turks brood
  • 150 gr rundergehakt
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1 el verse peterselie - fijngesneden
  • 50 gr sucuk - in plakjes
  • 1 tomaat - in plakjes
  • 75 gr kasar peyniri - Turkse jonge kaas
  • 1 el zoete peperspread
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm een droge koekenpan op het vuur en bak hierin het gehakt rul. Voeg de tomatenpuree, knoflookpoeder, uienpoeder, peper en zout aan het gehakt toe zodra je het in de pan doet. Laat het gehakt iets afkoelen.
  • Snijd de kasar peyniri in plakjes en beleg de onderste helft van het Turkse brood met de kaas.
  • Schep hier het afgekoelde gehakt bovenop en strooi hier de verse peterselie overheen. Verdeel de plakjes tomaat en sucuk over het gehakt.
  • Sluit af met de rest van de kaas en smeer de onderkant van het kapje brood in met de zoete peperspread.
  • Leg het broodkapje op de rest van de ingrediënten en grill de tosti vervolgens tot de kaas gesmolten is en het brood knapperig is geworden.

Join the Conversation

  1. Judith says:

    Thanks voor dit recept! Lijkt me heerlijk en hier ga ik mijn Turkse man vast heel blij mee maken, hij wil iedere week wel een keer sucuk eten :-)

  2. Als je de plakjes sucuk eerst grilt in de grillpan komt er veel meer smaak aan! Maakt het nog lekkerder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close