Het heeft een hele poos geduurde voordat ik een beetje in die amandelmelk ‘hype’ meeging. Toen ik volgens het Paleo principe at had ik het vrijwel altijd in huis maar later stapte ik toch over op kokosmelk. Nu ik iedere ochtend met havermout ontbijt is amandelmelk een vast product in mijn koelkast, iedere week haal ik het in huis. Het nadeel vind ik alleen dat amandelmelk uit de supermarkt soms maar voor 2% uit amandel bestaat en vaak is er dan ook nog suiker aan toegevoegd. Nergens voor nodig vind ik en daarom ging aan de slag met het zelf maken van amandelmelk. Dat is kinderlijk eenvoudig, wel iets duurder maar je weet in ieder geval wel zeker dat je échte amandelmelk gebruikt. In de video hieronder laat ik je zien hoe je zelf ook amandelmelk kunt maken.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Wat heb je nodig? (1 liter melk)

  • 250 gram ongebrande, gepelde amandelen
  • 1 liter water
  • 1 theelepel vanille-aroma

1. Doe de amandelen in een kom en voeg hier 500 milliliter warm water aan toe. Laat de amandelen minstens een uurtje weken.

2. Doe vervolgens de geweekte amandelen met het water en 500 milliliter extra koud water in de blender. Voeg de vanille-aroma toe en laat de blender zo’n 5 minuten draaien tot alle amandelen zijn verpulverd.

3. Schenk de inhoud van de blender door een fijne bolzeef in een kan die groot genoeg is.

4. Vang de amandelmelk op en bewaar deze in de koelkast. De amandelmelk is blijft zeker 5 dagen goed. Wanneer je merkt dat de melk gaat scheiden hoef je het alleen even te schudden voor gebruik.

Amandelmelk maken

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

3 reacties

  1. MARIJKE

    Ik heb het zelf nog nooit gedronken. Maar voor de mensen die groot fan zijn van deze melk is dit een fantastische manier om het zelf te maken!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.