Ahw yes, een receptje dat je kunt gebruiken als lunch, snack of voor het diner. Da’s toch bijzonder fijn? Deze Aziatische kipwraps zijn dan ook bijzonder fijn. Súper simpel om te maken en ook zo klaar. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om geen voorgesneden groenten te gebruiken en om zelf aan de slag te gaan met een dressing. Maar eerlijk gezegd vond ik een perfecte dressing bij Oil & Vinegar en had ik de groenten die zitten in de Thaise roerbakmix van Albert Heijn zelf ook gebruikt. Dus ach, ik koos voor deze keer voor super simpel.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Wat heb je nodig? (8 wraps)

  • 8 tortillawraps
  • 300 gram kipfilet
  • 100 gram taugé
  • 200 gram Thaise wokgroenten
  • 1/3 komkommer
  • 2 – 3 eetlepels van je favoriete dressing*

*Ik gebruik hier de Roasted Sesame dressing van Oil & Vinegar. 

1. Breng een pan met water aan de kook. Draai het vuur laag en leg de kipfilets in het water. Kook de kip in 15 minuten gaar.

2. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de wokgroenten kort aan tot ze wat zachter worden. Voeg de laatste twee minuten de taugé toe.

3. Snijd de komkommer in stukjes en doe deze samen met de gebakken groenten en taugé in een kom.

4. Pluis de kipfilet uit elkaar met behulp van twee vorken. Doe de kip bij de groenten in de kom.

5. Schenk de dressing in de kom en schep het geheel goed om zodat alles is voorzien van een laagje dressing.

6. Schep een beetje van de wrapvulling op de tortillawraps en rol deze strak op. Snijd de wraps in stukken en serveer ze direct of bewaar ze afgedekt in de koelkast voor de volgende dag.

Aziatische kipwraps

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.