Hoewel er al heel wat tiramisurecepten op OMF staan kon ik het niet laten om nóg een keer aan de slag te gaan met een fijne variatie. Ook kon ik het niet laten om hierbij verse aardbeien te gebruiken want nu die in het seizoen zijn, eet ik het liefst geen ander fruit meer. In de video van vandaag laat ik je zien hoe je chocoladetiramisu maakt en man oh man wat is deze lekker. De intense chocoladesmaak, de chewy koekjes en de romige ‘mousse’ maken dit tot een perfect dessert als je het mij vraagt. Vergeet niet de kom uit te likken als je klaar bent met het vullen van de glaasjes, ieder restje dat weggegooid wordt is zonde. Liever de tiramisu in een grote schaal maken? Dat kan natuurlijk ook!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Wat heb je nodig? (4 personen)

 • 250 gram mascarpone
 • 60 gram kristalsuiker
 • 2 eieren, gesplitst
 • 2 eetlepels ongezoet cacaopoeder + extra
 • 1 kop chocolademelk (± 150 milliliter)
 • 100 gram lange vingers
 • 4 verse aardbeien

1. Klop de eiwitten met de helft van de kristalsuiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers ondertussen met de andere helft van de suiker tot een lichtgeel mengsel.

2. Voeg de mascarpone aan de eidooiers toe en klop dit met een garde tot een romig, klontvrij geheel.

3. Voeg het cacaopoeder aan het mascarponemengsel toe en roer dit goed door.

4. Schep vervolgens de stijfgeklopte eiwitten luchtig door het mascarponemengsel.

5. Schep in ieder glas een eetlepel van het tiramisubeslag. Verdeel hier stukjes lange vingers die je in de chocoladmelk hebt gedoopt over. Schep hier weer een laag tiramisubeslag bovenop en herhaal deze stap tot de glaasjes vol zijn.

6. Zet de chocoladetiramisu minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

7. Bestrooi de bovenkant van de tiramisu met de extra cacaopoeder en leg de aardbeien in de glaasjes. Serveer de tiramisu direct.

*De chocoladetiramisu kun je prima een dag van te voren maken. Zorg ervoor dat je het laagje cacaopoeder aan de bovenkant en de aardbeien dan pas vlak voor het serveren toevoegt.

Chocoladetiramisu met verse aardbeien

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

6 reacties

 1. MARIJKE

  Dit klinkt echt fantastisch. Samen met de crème brûlée uit jouw boek izijn dit mijn favo toetjes. Deze chocolade versie klinkt ook echt heerlijk.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.